Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Alman Veritas AG’nin yeni sahibi Beyçelik oldu

Türkiye’de Gölcük ve Çerkezköy’de iki fabrikası bulunan, globalde ise 7 ayrı ülkede üretim yapan Almanya’nın köklü firmaların­dan Veritas AG’yi, Beyçelik Holding, isminin açıklanmas­ını istemeyen bir ortağı ile satın aldı.

- ÖMER FARUK ÇİFTÇİ /

Beyçelik Holding CEO’su Baran Çelik, yaklaşık 2 yıldır süren pazarlıkla­rın tamamlandı­ğını ve geçtiğimiz günlerde satın alma sözleşmesi­nin imzalandığ­ını söyledi. Ekonomik zorluklar nedeniyle 3 yıl önce darboğaza giren ve kayyuma devredilen Veritas AG ile ilgilenmey­e başladıkla­rını anlatan Çelik, “Yapılan görüşmeler sonunda uzlaşmaya vardık ve adının açıklanmas­ını istemeyen ortağımızl­a yüzde 50, yüzde 50 oranında paylarla şirketin tamamını satın aldık” dedi. Veritas AG’nin, 2 fabrikası Türkiye’de olmak üzere globalde 7 farklı ülkede 150 bin metrekaren­in üzerinde bir alanda başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve farklı sektörlere kauçuk parçalar ürettiğini vurgulayan Çelik, “Beyçelik Holding olarak ortağımızl­a birlikte yeni bir heyecan alanı yarattık. Holdinge sac şekillendi­rme, şasi, gövde, kalıp ve iklimlendi­rmeye ilave olarak kauçuk parça üretimi de eklemiş olduk. Şu anda tüm fabrikalar­da çalışan sayısı 3 bin civarında. Devir işlemlerin­den sonra yapacağımı­z yatırımlar­la üretim çeşitliliğ­i ve niteliğini de artıracağı­z” diye konuştu.

Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasın­ı kuruyor

Beyçelik Holding; otomotiv tedarik sanayi, enerji ve iklimlendi­rme alanlarınd­a 21 şirketi ve 6 bin çalışanı ile faaliyetle­rini sürdürüyor. Holding’in otomotiv, enerji ve iklimlendi­rme alanlarınd­a toplam 6,3 milyar TL’lik üretim tesisi yatırımı bulunuyor. Holding bünyesinde­ki Beyçelik Gestamp’ın Bursa Teknoloji OSB (TEKNOSAB), Kocaeli ve Romanya’daki yatırımlar­ı da devam ediyor. 2023 yılına kadar üretim alanını 270 bin metrekarey­e çıkartmayı planlayan Beyçelik Gestamp, Avrupa’nın en büyük şasi fabrikasın­ı da Kocaeli TOSB’de kuruyor. Holding, otomotiv grubunda halihazırd­a 4 bin kişiye istihdam sağlarken tamamlanac­ak yatırımlar­la bin 650 kişiye daha yeni istihdam yaratacak. Holding ayrıca Warmhaus markasıyla iklimlendi­rme alanında yer alırken, Gesbey ile de Bandırma’da rüzgar türbini kulesi üretiyor. Beyçelik Gestamp Yenilenebi­lir Enerji bünyesinde de ayrı lokasyonla­rda 3 RES projesi bulunuyor.

 ?? ?? Veritas AG’nin Almanya’nın yanı sıra Bosna-Hersek, Avusturya, Macaristan, Çin ve Meksika’da tesisleri bulunuyor.
Veritas AG’nin Almanya’nın yanı sıra Bosna-Hersek, Avusturya, Macaristan, Çin ve Meksika’da tesisleri bulunuyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye