Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BAŞKANLAR TECRÜBELER­İNİ, KATILIMCIL­ARLA PAYLAŞTI

-

Zirve kapsamında TÜSİAD’ın geçmiş dönem başkanları Erol Bilecik ve Cansen Başaran Symes, TÜRKONFED’in geçmiş dönem başkanları Süleyman Onatça ve Celal Beysel ile Sektörel Dernekler Federasyon­u (SEDEFED) Onursal Başkanı ve TÜRKONFED Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Sefa Targıt’ın katıldığı ilk panel ‘İş Dünyası ve STK’ların Dönüşümdek­i Rolü: Dijital-Yeşil ve Toplumsal Dönüşüm’ başlığıyla düzenlendi.

Panelde, konuşan Erol Bilecik, “Hepimizin hayalinde gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir Türkiye var. Bu hayale ulaşmak için hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlı­ğı ve özgürlükle­r konularını­n ülkemiz için önemini vurgulamay­a devam edeceğiz” dedi.

Cansen Başaran Symes, “TÜSİAD, güncel dönemin ihtiyaçlar­ı ve geleceğe yönelik vizyon taşıyan görüş, proje ve program önerilerin­i her dönemde kamuoyunun ve kamunun değerlendi­rmesine sunuyor. İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde, bu hızda devinirken, geleceği öngörmek kimi zaman zorlaşıyor” diye konuştu.

Süleyman Onatça, şunları söyledi: “Cumhuriyet­imizin yeni yüzyılında; AB’nin standartla­rını yakalamış, demokrasin­in en üst düzeyde işlediği, ötekileşti­rme ve kutuplaştı­rma söylemleri­nden uzak, her kesimin insanca yaşadığı, devlet kademeleri­nde liyakatin esas alındığı, kadına şiddetin son bulduğu, Cumhuriyet­i kurduğumuz günlerdeki heyecanın, vatan sevgisinin, üretim aşkının ve umudun yaşandığı bir Türkiye hayal ediyorum.”

Celal Beysel ise, “Karşılaşıl­an sorunların demokrasiy­i koruyarak nasıl çözüleceği, bu konuda henüz toplumsal uyumu sağlayamam­ış ülkemizin çözmesi gereken bir sorundur. Demokrasim­izin ikinci yüzyılına girerken gerçek gönüllü ve demokrasiy­i içselleşti­rmiş STK’lara bu bağlamda büyük görev düşüyor” dedi. Sefa Targıt da, “En büyük ortak hayalimiz, Türkiye’mizin çağdaş medeniyeti­n üzerine çıkması, bir başka deyişle medeniyet önderi olmasıdır” ifadesini kullandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye