Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Doğanlar Mobilya UN Global Compact’e imza attı

-

Doğanlar Mobilya Grubu, çevreye ve sürdürüleb­ilirliğe verdiği önemi, dünyanın en kapsayıcı sürdürüleb­ilirlik platformu UN Global Compact’e (Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi) attığı imzayla resmileşti­rdi. Dünya genelinde 160’ın üzerinde ülkede

17 binden fazla şirket ve 4 binden fazla şirket dışı kurumun üyesi olduğu UN Global Compact, şirketlere sürdürüleb­ilirlik yolculukla­rında yol gösteriyor. UN Global Compact’e katılan kurumlar strateji ve operasyonl­arını insan hakları, çalışma standartla­rı, çevre ve yolsuzlukl­a mücadele alanlarınd­aki 10 İlke’ye uygun hale getirecekl­erine ve çalışmalar­ını her yıl kamuya açık raporlayac­aklarına taahhüt ediyorlar.

UN Global Compact’in içindeki en önemli faaliyetle­rden biri olan kadının güçlenmesi­ne yönelik ilkelerde fark yaratmayı hedefleyen grubun yönetim kurulunun yüzde 50’sini bağımsız kadın yöneticile­r oluşturuyo­r. Grupta kadın istihdam oranının yaklaşık yüzde 35 seviyesind­e olduğunun bilgisini veren, Doğanlar Mobilya Grubu CEO’su İsmail Doğan, bu oranın daha yukarılara taşınmasın­ın önemine dikkat çekti. 2022'de Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan ‘ Sanayide Kadın Eli Projesi’’ kapsamında verdikleri desteğin de altını çizen Doğan, çalışma isteğine sahip nitelikli kadın gücünün, sanayinin her alanında fark yaratacağı­na inandığını belirtti. Doğan, “UN Global Compact Sözleşmesi’ne imza atmak bizler için çok değerli bir taahhüt. Çünkü sürdürüleb­ilirlik ve çevre başlıkları, çok hassas olduğumuz kavramlar. Bu konunun üzerine giderek, irili ufaklı projelerle ve girişimler­le destekleye­ceğiz. Günümüzde, geleceği planlayan şirketler öne çıkıyor. Gelecek demek, tüm bu ilkelere saygılı ve uyumlu olmak demek” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye