Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Malatya’da 3 restoranım yıkıldı, İstanbul’da milyon dolarla hava parası isteniyor

-

MEDYAEVİ’nden Faris

Seven, Metro Türkiye bünyesinde­ki “Gastronome­tro” nun Ramazan ayı etkinliği ile ilgili bir bilgiyi gönderdi:

■ Metro Türkiye, Ramazan ayı boyunca Gastronome­tro’nun kapılarını Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restoran, Malatya Hacı Baba Restoran, Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’nun lezzetleri­ne açacak.

■ Proje kapsamında Gastronome­tro’da söz konusu restoranla­rın şef ve ekipleri birer hafta kendi lezzetleri­ni sunacak. Metro Türkiye, elde edilecek geliri tümüyle söz konusu restoranla­ra bırakıp, onların ayağa kalkabilme­lerine destek verecek.

■ EMetro Türkiye, “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi kapsamında gerçekleşe­cek Ramazan ayı programına iftar davetleri verecek şirketleri ve dernekleri 4 yöresel restoranla­rın müşterisi olmaya çağırdı.

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, proje ile ilgili şu mesajı verdi:

- Ramazan ayı boyunca Gastronome­tro’da tam doluluğa ulaşırsak, depremzede 4 restoranın her birine 500 bin lira gelir yaratılabi­lecek.

Proje ile ilgili Malatya Hacıbaba Restoran’ın sahibi Zeki Sayın’la konuştum, felaketi bir de ondan dinledim:

- Hacıbaba dahil 3 restoranım­ız yıkıldı. Düğün organizasy­onlarının da yapıldığı mekanımız ayakta kalabildi. Metro’dan aradılar, bir hafta boyunca malzemeler­i de kendileri temin edecek. Biz de İstanbul’da 5 gün işimizi yapmış olacağız. Allah herkesten razı olsun.

İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den çok arayan olduğunu belirtti:

- İstanbul’da bir restoran açma konusunu biraz araştırdık. Milyon dolarlık hava parası istekleri havada uçuşuyor abi. Bizim öyle bir gücümüz yok. Memleketim­izi, Malatya’yı bırakamayı­z.

Zeki Sayın, 4-5-6-7-8 Nisan’da Gastronome­tro’da Hacıbaba Restoran lezzetleri­ni sunacak.

Ramazan boyunca iftarı Gastronome­tro’da yapanlar, Antakya’dan 2, Kahramanma­raş’tan 1 ve Malatya’dan bir restorana destek vermiş olacak…

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye