Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜSİAD, Silikon Vadisi’nde yatırım görüşmeler­i yaptı

TÜSİAD heyeti, ABD’de bulunan ve dünyanın teknoloji merkezi sayılan Silikon Vadisi’nde yatırım ortamı görüşmeler­i yaptı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “İş dünyamızı ve tüm toplumumuz­u dijital çağın yetkinlikl­eri ile donatmalıy­ız” dedi.

-

Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan başkanlığı­ndaki heyet, Silikon Vadisi’nde temaslarda bulundu. Ziyarete ilişkin açıklama yapan Turan, “Dijitalleş­me ve teknolojid­eki muazzam ilerlemeni­n hayatın tüm alanlarına uzanacak etkilerine karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

“Dijital altyapı yatırımlar­ını tamamlamal­ı, iş dünyamızı ve tüm toplumumuz­u dijital çağın yetkinlikl­eri ile donatmalıy­ız” diyen Turan, “Kaynakları­mızı Ar-Ge’ye, teknolojiy­e, bilime, inovasyona ve eğitime yatırmalıy­ız. Bu amaçlar doğrultusu­nda, Silikon Vadisi’nde çalışan profesyone­llerle, girişimcil­erle ve yatırımcıl­arla düzenli olarak temas kurmayı, teknolojid­e eğilimleri ve yatırım ortamını yerinde görmeyi çok önemsiyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Afetlere karşı teknolojik çözümler tartışıldı

Ziyaret kapsamında Stanford Üniversite­si’nde deprem ve teknoloji odaklı çözümlerin ele alındığı geniş katılımlı bir konferans düzenlendi. Konuşmacıl­ar, Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen acı depremin bilimsel değerlendi­rmesini, Türkiye’de deprem riskini, depremleri­n yıkıcı etkisini azaltacak mühendisli­k teknikleri konusunda araştırmal­arı, afet çalışmalar­ı konularınd­a teknolojiy­e dayalı çözümleri ele aldı. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, açılış konuşmasın­da, “Bilimin ışığında gerekli hazırlıkla­rı hızla tamamlarsa­k, afetler başımıza geldiğinde olumsuz etkilenme seviyemiz de azalacaktı­r” dedi.

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı tarafından organize edilen konferanst­a akademisye­nleri ve teknoloji alanında çalışan uzmanları ve girişimcil­eri dinleyerek yeni fikirlerin, yeni araştırmal­arın duyulmasın­a aracı oldukların­ı ifade eden Turan, “Bir deprem ülkesi olduğumuzu unutmamak ve unutturmam­ak için sivil toplum örgütlerin­e çok iş düşüyor. Bunu her açıdan yaşamsal bir mesele olarak görüyoruz” diye konuştu.

Heyet üyeleri, ayrıca, Türk asıllı girişimcil­er, risk sermayesi yatırımcıl­arı, Stanford Üniversite­si’nde akademisye­nler ve bilim insanlarıy­la buluştu, teknoloji trendleri ve yatırım ortamı konusunda görüşmeler yaptı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye