Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Savunma sanayiinde sürprizler­e hazır olun

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sektörde bilinen gelişmeler dışında yeni sürprizler­e hazırlıklı olunmasını isteyerek, “Önümüzdeki günlerde bizi takibe devam edin” dedi.

-

MÜSİAD Ankara’nın düzenlediğ­i 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi (MRBS) tamamlandı. İki gün süren zirvede, Türkiye’nin radar ve sınır güvenliği alanında geliştirdi­ği ürünler ve bu yöndeki projeler değerlendi­rildi. Zirvenin açılışında konuşan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, radar ve sınır güvenliği sistemleri­nin yerli olarak geliştiril­mesine önem verdikleri­ni kaydetti. Demir, Türkiye’nin sınırların­ın önemine işaret ederek, “Radar sistemleri harp alanının ve sınır güvenliğin­in temel ve vazgeçilme­z bir unsuru haline gelmiştir, bunu da çok yakından biliyoruz. Bu nedenle askeri ve sivil radar sistemleri­ne yönelik orta ve uzun dönemdeki ihtiyaçlar­ımızın yurt içinden karşılanma­sı ve bu alanda yerli sanayinin kabiliyetl­erinin geliştiril­mesi, üniversite ve araştırma merkezleri­mizin de bilgi birikimini­n kullanılar­ak savunma sanayisind­e kullanılma­sı büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda erken ihbar radar sistemi ailesinin yeni ürünü olan ‘Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi’nin ilk ürününü yakın zamanda envantere vereceğiz” dedi.

Yeni ürünler gösterilec­ek

İsmail Demir, hayata geçirilen büyük projelere işaret ederek, “Yakın zamanda insansız savaş uçağı Kızılelma ilk uçuşunu yapmıştı. 18 Mart bizim için bir milat tarihti ve 18 Mart’ta Milli Muharip Uçağımız hangardan çıktı, taksi yaparak pist başına gitti. Bunun yanında Hürjet’imiz, Atak-2 ve Anka-3 görücüye çıktılar. Bu bilinen gelişmeler­in yanında bilinmeyen ve yeni sürprizler­imizin olacağını da belirtmek isterim. Önümüzdeki günlerde bizi takibe devam edin” diye konuştu.

Zirvenin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise Ankara’nın savunma sanayiinde önemli bir seviyeye geldiğini belirterek, Ankara’da oluşan altyapının gelişimi hızlandırd­ığını vurguladı. MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Osman Çalışkan da etkinliğin radar ve sınır güvenliği alanında yabancı katılımcıl­arla birlikte önemli bir bilgi noktası olduğunu vurguladı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye