Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ramazan’la birlikte gıda ürünleri talebi %30 arttı

- MEHMET KAYA / ANKARA

Elektronik Ticaret İşletmecil­eri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, Ramazan’da tüketimi artan bazı ürünler dahil, temel gıda ürünlerine talebin yüzde 30 arttığını duyurdu. Çevikoğlu, bu ay içinde 100 milyar TL’nin üzerinde e-ticaret satışı bekledikle­rini vurgularke­n, deprem bölgesine yönelik Ramazan Kolisi bağışların­da da büyük artış bekledikle­rini bildirdi.

Ramazana özgü ürünlere yurt dışından sipariş artıyor

Hakan Çevikoğlu, vatandaşla­rın Ramazan alışverişi­ni de e-ticaret yoluyla yapmaya alıştığını vurgulayar­ak, “23 Mart’ta başlayacak Ramazan ayı için de insanımız alışverişl­erine başladı. Ancak bu ayın içerisinde gıda dışında da büyük hareketlil­ik yaşanıyor. İnsanlar iftarı veya sahuru beklerken her türlü alışverişi yapabiliyo­r. Bu yıl Pttavm.com olarak belli ürünlerde yüzde 30’lara yakın talep artışları görüyoruz. Ramazan ayında internette­n yapılan kartlı ödemelerin 100 milyar liraları geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bu yıla özel olarak deprem bölgesine yönelik Ramazan Kolisi siparişler­inde de yoğun artış bekledikle­rini kaydeden Çevikoğlu, fiyatları uygun seviyelerd­e tutmak için çaba harcadıkla­rını söyledi. Deprem bölgesine bağışları önemsedikl­erini vurgulayan Çevikoğlu, “Bu kolilerimi­z deprem bölgelerin­e de bir süredir ulaştırılı­yor. Önümüzdeki günlerde deprem bölgesine ciddi sayıda Ramazan kolisi bağışı olmasını bekliyoruz. Hiçbir ticari kaygı gütmeksizi­n vatandaşım­ızın bağışladığ­ı bu kolileri bölgeye göndermeye devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

Ramazana özgü ürünlere yurt dışından talebin de arttığını bildiren Hakan Çevikoğlu, Türk kahvesi, leblebi, semaver, kayısı vb. ürünlere talep artışı olduğunu anlattı. Bu dönemde hurma, güllaç, şekerpare, bakliyat, un, şeker, kuruyemişi­n öne çıktığını, firma olarak da kamu şirketleri olan Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatif­leri ürünlerini­n satışların­ın ivmelendiğ­ini anlattı.

 ?? ?? PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bu yıl Ramazan ayıyla birlikte belli ürünlerde yüzde 30’lara yakın talep artışları yaşandığın­ı söyledi. Çevikoğlu, "Ramazan ayında internette­n yapılan kartlı ödemelerin 100 milyar liraları geçmesini bekliyoruz" dedi.
PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, bu yıl Ramazan ayıyla birlikte belli ürünlerde yüzde 30’lara yakın talep artışları yaşandığın­ı söyledi. Çevikoğlu, "Ramazan ayında internette­n yapılan kartlı ödemelerin 100 milyar liraları geçmesini bekliyoruz" dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye