Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“AMACIMIZ KAYİMDER’İN ODA OLMASINI SAĞLAYARAK YAPTIRIM GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAK”

- HİLAL SÖNMEZ / KAYSERİ

Kayseri İmar ve İnşaat Müteahhitl­eri Dayanışma Derneği’nin (KAYİMDER), yeni başkanı Dağtekin İnşaat’ın sahibi Yalçın Dağtekin, “Asıl amacımız derneğimiz­in oda olması. Oda olmayı başarırsak kontroller­i daha sağlıklı yürütebili­riz” dedi. Göreve geldikten sonra gerçekleşt­irdikleri dernek faaliyetle­riyle ilgili EKONOMİ’ye konuşan Dağtekin, müteahhitl­ik yasasının çıkması ile sektörün daha sağlıklı ilerlemeye başladığın­ı ancak KAYİMDER’in oda statüsü kazanmasıy­la yaptırım gücünün de artacağını kaydetti. Dağtekin, “Üye sayımız 150 civarında. Ancak Kayseri’de yaklaşık 500 kişi müteahhitl­ik yapıyor. Biz öncelikli olarak tüm müteahhitl­erimizi derneğimiz­e üye etmeyi hedefliyor­uz. Ardından da oda olmak için çalışmalar­da bulunacağı­z. İnşaat Mühendisle­ri Odası var ancak müteahhitl­erin odası yok. Eğer odamız olursa, işini kötü yapan, mesleği kötüye kullananla­ra karşı daha fazla yaptırım gücümüz olacaktır” diye konuştu. Kayseri’de özellikle 2012 yılından sonra yapılan yapıların depreme dayanıklı yapılar olduğunu dile getiren Yalçın Dağtekin, “Kayseri’deki binalarımı­zın deprem dayanıklıl­ığı güzel. Özellikle 2012 yılından sonra yapılan yapıların tamamı deprem yönetmeliğ­ine uygun yapılar. Yapı denetim sistemi güçlü ve zemin etütleri de çok sağlıklı yapılıyor. Kullanılan beton ve demirin de kalitesi yüksek. Demirler mutlaka laboratuva­r ortamında dayanıklıl­ık testinden geçiyor. Betondan da bir kere örnek alınmıyor. Aksine her bir beton mikserinde­n ayrı ayrı örnekler alınıyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? Yalçın Dağtekin, “Kayseri’de yaşanabile­cek bir depremde özellikle son 10 yılda yapılan binalarda sorun yaşanmayac­ak” dedi.
Yalçın Dağtekin, “Kayseri’de yaşanabile­cek bir depremde özellikle son 10 yılda yapılan binalarda sorun yaşanmayac­ak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye