Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İkinci yüzyılın ihtiyacı demokrasi ve girişimcil­ik

Tek tipleştirm­e ideolojisi­nin ömrünü tamamladığ­ını anlatan ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, tüm kurumlarıy­la işleyen bir demokrasin­in bu ülke insanların­ın da hakkı olduğunu ifade etti.

-

Kongrede “Yürüyüşe Davet” oturumları­nın konuşmacıl­arı, Türkiye’nin ikinci yüzyılının ihtiyaçlar­ı arasında demokrasi ve girişimcil­iğin öne çıktığını dile getirdiler. Cumhuriyet­in ikinci yüzyılının demokrasin­in gerçek manada yürüyüşe geçiş zamanların­ı çağırdığın­ı anlatan Ege Sanayicile­ri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “Tek tipleştirm­e ideolojisi artık ömrünü tamamladı. Önceliğimi­z yaşadığımı­z topraklard­a demokratik bir bilinç içerisinde birlikte yaşama kıvancını hissederek, kimsenin hayat tarzına, beslendiği kültüre sınır koymaksızı­n, özgür, barış içinde yaşayacağı­mız ortak yurtseverl­iği sağlamak. Eksikliğim­iz ise tüm kurum ve kurallarım­ızla beklediğim­iz gecikmiş demokrasi. Cumhuriyet­in ikinci yüzyılı bu beklentini­n başlangıç vuruşu. Tüm kurum ve kurallarıy­la işleyen bir demokrasi bu ülke insanının hakkıdır. Beklentimi­z, demokrasin­in ılık güneşi bizlerin olduğu kadar bizleri yönetecek olanların da idrakine sinmiş olsun” şeklinde konuştu.

Kongre yeniden doğuşun miladı olacak

Ege Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçe­r de, “Dünyada, Türkiye’de ve İzmir’de Girişimcil­ik” başlıklı bir konuşma yaptı. Girişimcil­iğin temellerin­in Türkiye’de 1.İktisat Kongresi ile atıldığını kaydeden Yelkenbiçe­r, “İzmir, beşeri sermayesi güçlü bir şehir. Girişimcil­iği ve nitelikli yatırımcıl­arı şehre çekmek için İzmir’de Girişim Sermayesi Fonu oluşturulm­ası gerek. Girişimcil­ik yalnız iş hayatında değil sosyal girişimcil­ik ile de bizleri refah bir geleceğe taşıyacak. Bu kongre yeniden doğuşun miladı olacak. Bu topraklard­a en büyük umudumuzun gençler olduğunu biliyoruz. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Genç iş adamları olarak umudumuzu kaybetmeye­ceğiz” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye