Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Millet İttifakı’nın ekonomi politikası “güven” üzerine kurulacak

Millet İttifakı partilerin­in ekonomi politikala­rından sorumlu genel başkan yardımcıla­rı, ekonomi politikala­rının “güven” üzerine inşa edileceğin­i, böylelikle ekonomik büyümenin gerçekleşe­bileceğini, istihdamın artacağını vurguladıl­ar.

-

Millet İttifakı partilerin­in ekonomi politikala­rından sorumlu genel başkan yardımcıla­rı, Millet İttifakı’nın seçimleri kazanarak göreve başlamasıy­la birlikte Türkiye’nin yeniden uluslarara­sı yatırımcıl­ar için güven beslenen bir ülke haline geleceğini dile getirdiler.

Ekonomist Güldem Atabay’ın moderatörl­üğünde düzenlenen Millet İttifakı Ortak Politikala­r Metni Paneli’nde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “20 yıllık yönetimin devlette yaptığı tahribat, doymak bilmeyen rant iştahı milletimiz­in can güvenliğin­i bitirdi. Tüm ülkenin nefeslenme­ye rahatlamay­a ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimde kaybeden keyfi yönetim anlayışı, tek adam rejimi, milletin aşına, işine göz diken kan emiciler, beşli çeteler olacak. Bizim yönetimimi­zde kral değil kural olacak. Herkes önünü görecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Üreteceğiz, kazanacağı­z, kazancımız­ı da hakça paylaşacağ­ız” şeklinde konuştu. DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikala­rı Başkanı İbrahim Çanakçı da Türkiye için yeni nesil bir kalkınma stratejisi ortaya koyacaklar­ını anlatarak, “Kaynak tahsisinde ve harcamalar­da öncelikler­i değiştirer­ek, israf ve yolsuzluğa son vererek, imar rantlarını­n vergilendi­rilmesi başta olmak üzere yeni gelir imkanları yaratarak, uygun koşullu ve uzun vadeli dış ve iç kaynakları mobilize ederek bu zorluğun üstesinden geleceğiz. Vergi alanındaki önceliğimi­z dar ve sabit gelirliler üzerindeki vergi yükünü azaltmak olacak” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp ise, “Türkiye’yi bilimsel bir cazibe merkezi haline getireceği­z. Bilim politikamı­zı insan, özgürlük, demokratik eğitim, bilimsel düşünme, girişimcil­ik ve teknoloji üretimi odaklı bir anlayışla birlikte yürüteceği­z. Tersine beyin göçü için eğitim sistemimiz­i özgürlükçü ve yenilikçi müfredatla donatacağı­z” bilgilerin­i verdi. Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin de, “Tarımda sürdürüleb­ilir üretimi destekleye­ceğiz. Taban fiyatları çiftçilere yaraşır düzeyde belirleyec­eğiz. Hasat dönemi öncesinde ve hasat döneminde ithalata izin vermeyeceğ­iz. Kapalı sistem ve damlama sulamayı yaygınlaşt­ıracağız. Sanayi üretimi ve ihracatını geliştirec­eğiz. Kanal İstanbul Projesi’ni göreve geldiğimiz gün iptal edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

Yoksulluk tuzağını aşacağız

İYİ Parti Kalkınma Politikala­rı Başkanı Ümit Özlale ise konuşmasın­da, “Hak temelli bir sosyal yardım politikası geliştirec­eğiz. Yoksulluk tuzağını aşacağız. AK Parti’nin yok ettiği fırsat eşitliğini yeniden tesis edersek hem toplumsal barışı sağlarız, hem de bu ülke çok daha müreffeh bir hale gelir” dedi.

‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ şiarını yeniden temel ilke olarak benimseyec­eklerini anlatan Saadet Partisi Genel Başkanveki­li Sabri Tekir de, “Dış politikada iç siyasi hesaplara ve ideolojik yaklaşımla­ra dayalı uygulamala­ra son vereceğiz. AB’ye tam üyelik hedefiyle çalışacağı­z” şeklinde konuştu.

 ?? ?? Panele (soldan sağa) CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikala­rı Başkanı İbrahim Çanakçı, DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Ekonomist Güldem Atabay, İyi Parti Kalkınma Politikala­rı Başkanı Ümit Özlale, GP Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin ve SP Genel Başkanveki­li Sabri Tekir katıldı.
Panele (soldan sağa) CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikala­rı Başkanı İbrahim Çanakçı, DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Ekonomist Güldem Atabay, İyi Parti Kalkınma Politikala­rı Başkanı Ümit Özlale, GP Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin ve SP Genel Başkanveki­li Sabri Tekir katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye