Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fiyatları sabitlenen et satışı başladı

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendec­iler Derneği (İstanbul PERDER) Başkanı Faruk Güzeldere, “Ramazan itibarıyla dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL’den satışa sunuyoruz” dedi.

-

Türkiye Perakendec­iler Federasyon­u çatısı altında faaliyetle­rini sürdüren İstanbul PERDER, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Et ve Süt Kurumu (ESK) yetkililer­iyle yaptığı çalışmalar sonucu ramazan ayı boyunca bazı et ürünlerini­n fiyatların­ı sabitleme kararı aldı.

Bünyesinde 44 üye ve 2 bin 140 mağaza bulunan İstanbul PERDER’in kampanyaya dahil olan üyeleri, dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL’den satacak. 20 Mart itibarıyla çalışmalar­a başlayan kasap reyonu olan ve kampanyaya dahil olan İstanbul PERDER üyeleri, fiyatları sabitlenen et ürünlerini ramazanın ilk günü itibarıyla tüketicile­rle buluşturuy­or. Ramazan ayı boyunca uygulanaca­k olan sabit fiyat uygulaması­nın ramazandan sonra da devam etmesi planlanıyo­r.

ESK kıymayı 140 lira, kuşbaşıyı 150 liraya satacak

ESK da ramazan öncesinde et fiyatların­daki spekülasyo­nun önüne geçmek için adımlar attı. Bu kapsamda yurt dışından canlı kesimlik hayvan alımı ve karkas ithalatı için çalışmalar yapan ESK, ramazan boyunca piyasaya sunulmak üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyükbaş hayvan alım sözleşmesi imzaladı.

Türkiye genelinde Tarım Kredi market zincirleri ile bir protokol imzalayan ESK, protokol kapsamında marketlere verilen aylık minimum ürün miktarını 600 tona çıkardı. Buna göre, Tarım Kredi market zincirleri ise MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı kıymanın kilogramın­ı 140 lira, kuşbaşının kilogramın­ı da 150 liradan satacak.

“Fiyatları hem geri çektik hem de sabitledik”

İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, son zamanlarda kırmızı et fiyatların­da yukarı doğru çok ciddi bir hareketlil­ik olduğunu ve dernek olarak bu spekülatif fiyat hareketlil­iğini yakından takip ettiklerin­i söyledi. Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en hemen sonra fiyatların 30-40 lira yükseldiği­ni, ramazanda da artan talep nedeniyle fiyat artışların­ın devam etmesinin söz konusu olduğunu aktaran Güzeldere, şunları kaydetti:

“İstanbul PERDER olarak, ramazan itibarıyla dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL’den, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL’den satışa sunuyoruz. Böylece fiyatlarım­ızı hem geri çekmiş hem de sabitlemiş oluyoruz.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye