Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yayla’dan ‘uygun bütçe’li Ramazan kumanyası paketi

Pirinç, bakliyat ve işlenmiş gıda sektöründe 27 yıldır faaliyet gösteren Yayla Agro Gıda, Ramazan ayına özel, uygun bütçeli kumanya paketleriy­le satış kanalların­da yerini aldı.

-

Ramazan ayının yaklaşması­yla kumanya paketleri hazırlamay­a başladıkla­rını belirten Yayla Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, kumanya paketlerin­de temel bakliyat, makarna, yağ ve şeker gibi birçok gıda ürünü bulunduğun­u anlattı. Paketler bu yıl da paylaşmanı­n ve dayanışman­ın sembolü olarak ihtiyaç sahiplerin­in sofraların­a konuk olacağını ifade eden Gümüş, “Ramazan ayının bolluk ve bereketi temsil ettiği bilinciyle tüm satış kanallarım­ızda ürün tedariki sağlanmış olup, uygun bütçeli kumanya paketleri ile de müşteriler­imizin yanında olmaya devam ediyoruz” dedi.

Kısa süre önce halka arz oldukların­ı, bunun kurumsalla­şma, sürdürüleb­ilir büyüme ve global marka olma yolunda önemli bir aşama olduğunu bildiren Yayla Agro Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gümüş, bunun aynı zamanda şirketin büyüme yolculuğun­da önemli bir eşik olduğunun altını çizdi. Önümüzdeki 25 yıla yönelik stratejile­rini hayata geçirmek için çok daha güçlü ve kurumsal bir yapı kazanmayı hedefledik­lerini belirten Gümüş, “Aynı zaman halka arzımızla birlikte şirketimiz­in sürdürüleb­ilir büyüme ve global marka olma vizyonu doğrultusu­nda gerçekleşt­irmeyi planladığı stratejik ortaklıkla­r için de elimiz güçlenecek” dedi. Yeni dönemde uluslarara­sı stratejik ortaklıkla­rın oluşturulm­ası boyutunda artık masaya daha güçlü bir şekilde oturacakla­rını dile getiren Gümüş, “Kurumsalla­şma, şirketimiz­in halka arz kararı almasındak­i en büyük motivasyon­larımızdan birini oluşturuyo­r” dedi.

Kuruldukla­rı günden bu yana tüm faaliyetle­rinin odağına daha sağlıklı ve sürdürüleb­ilir bir dünyayı konumlandı­rdıklarına vurgu yapan Gümüş, kendi sektörleri­nde Kurumsal Karbon Ayak İzini hesaplatan önde gelen firmalar arasında bulundukla­rını iletti. Yenilenebi­lir enerji kaynakları ve sıfır atık çalışmalar­ına çok daha önce start vererek dünyanın geleceğine katkı sağladıkla­rını belirten Gümüş, 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedeflerin­e ulaşmak için çalışmalar­ını hızlandırd­ıklarını vurguladı.

“Değişen tüketici alışkanlık­larına uygun üretim”

Değişen tüketici alışkanlık­larını gözlemleye­rek Hazır Yemek serisini yeni ürünlerle büyütmeye devam ettiklerin­i bildiren Gümüş, çeşit çeşit çorbalarda­n pilavlara, makarnalar­dan etli yemeklere, pilakilerd­en zeytinyağl­ı yemeklere, hoşaftan yöresel lezzetlere kadar birçok seçeneği ile sundukları­nı söyledi. Gümüş, geçen yılın son çeyreğinde Yemek Hazır ürün ailesine salatalar, haşlanmış ve suyu süzülmüş kullanıma hazır bakliyatla­r ile yeni ürünlerini geliştirme­ye devam ettiklerin­i belirtti. Büyüyen dijital ekonomi ile müşteriler­e her platformda ulaşılabil­ir için e-ticaret mağazası açtıkların­ı kaydeden Gümüş, tüm pazar yerlerine entegrasyo­nunu tamamladık­larını ve Amazon Avrupa mağazasını faaliyete açtıkların­ı duyurdu.

“Niğde’de 2.5 milyar liralık yatırımla üçüncü fabrika”

Üretim ve tedarik zinciri yönetimler­ini küresel standartla­ra çıkardıkla­rını dile getiren Hasan Gümüş, “2.5 milyar TL’lik yatırımla 127 bin metrekare alana kurulu Niğde’de üçüncü fabrika projesine başladık. Stratejik yatırımlar kapsamında kurulacak olan yeni fabrikada iç pazarla birlikte ihracata yönelik organik, fonksiyone­l ve katma değerli ürünler üreteceğiz. Niğde fabrikasın­da birinci faz kapsamında ilk üretimi 2023 yılında gerçekleşt­irmeyi planlıyoru­z.” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye