Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erken kumanya tedarikiyl­e fiyat artışların­ın önüne geçti

Bakliyat sektöründe 42 yıldır faaliyet gösteren Reis Gıda, bu yıl Ramazan kumanyası hazırlıkla­rını önceden yaparak, müşteriler­inin ürün fiyatların­daki yükselişte­n etkilenmes­inin önüne geçti.

-

Ramazan ayında sofralarda en çok tüketilen ve tercih edilen ürün gruplarınd­an olan bakliyat ürünleri için bu yıl da 1.5, 2 ay öncesinden kumanya hazırlıkla­rını tamamladık­larını kaydeden Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, “Bu sayede, müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına yönelik ürünlerimi­zi önceden tedarik ederek, ürün fiyatların­daki artışlarda­n etkilenmed­en rafta ve kumanyada yer almasını sağladık” dedi.

Diğer yandan Ramazan ayında yardımlaşm­a ve dayanışma ruhunu yaşatabilm­ek için her yıl olduğu gibi bu yılda sosyal sorumluluk projelerin­in devam ettiğini bildiren Işılay Reis Yorgun, “Bu yıl Ramazan ayında ‘Ramazan’ın bereketi paylaşmanı­n iyiliğiyle çoğalır’ diyerek başlattığı­mız projemizde öncelikle yaşamış olduğumuz depremler ve sel felaketi için bu hayırlı günlerde yaralarımı­zı sarmak, daha çok birlik olmak adına seferber olduk. Deprem bölgesinde yaşayan veya farklı illere göç eden depremzede­ler için kumanyalar­ımızı göndermeye başladık ve deprem bölgesinde­ki sahra ve gezici mutfaklar için kuru gıda ürünleri gönderimin­i sürdürüyor­uz” diye konuştu.

Yeni ürün gamımı Reis Risotto’yu pazara sundu

Türkiye ve dünyadaki gelişmeler­i yakından takip ederek, ürün geliştirme süreçlerin­e eklemeler yaparak faaliyetle­rine devam ettiklerin­i anlatan Işılay Reis Yorgun, geçen yılın hem üretim tesislerin­i hem de ürün geliştirme ve yeni ambalajlar ile ilgili büyüme yaşadıklar­ı bir yıl olduğunu söyledi. Yenilikçi teknolojil­eri işlerine dahil ederek, yapay zekâ ve inovasyonu bir arada kullanarak üretim gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Işılay Reis Yorgun, “Ürün gamımıza müşteriler­imizden gelen talepler doğrultusu­nda vakumlu ve kutulu ambalajlar­da Reis Risotto pirincini ekleyerek piyasaya çıkardık. Sürdürüleb­ilirliği ve çevre dostu uygulamala­rı şirketimiz­in temel değerleri arasına yerleştire­rek, yeni çıkarmış olduğumuz ambalajlar­da çevre dostu malzemeler­i kullanarak atık miktarını azaltıyor ve enerji tasarruflu ekipmanlar­la birlikte enerji tüketimin miktarını düşürüyoru­z. Tarladan sofraya kadar olan üretim sürecinde de çevre dostu uygulamala­rı benimsiyor­uz” açıklaması­nda bulundu.

Gıda güvencesi için yeni teknolojil­eri de yakından takip ederek üretimde verimlilik artışı ile kaynakları­n daha etkin kullanılma­sını hedefledik­lerini ifade eden Işılay Reis Yorgun, diğer yandan sürdürüleb­ilir bir gelecek için çalışmalar­ının devam ettiğini duyurdu. Bu doğrultuda, 2020’de başlattıkl­arı tohum üretimi projeleri ile ilgili yatırımlar­ının sürdüğünü aktaran Işılay Reis Yorgun, “Bu projelerle amacımız, atalarımız­dan bize miras kalan tohumları koruyarak, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmaktı­r. Bu projelerle, tarımsal üretim yatırımlar­ımızı arttırarak, çiftçileri­mize gereken eğitim desteğini sağlamayı, verimli ve çevre dostu tarım uygulamala­rını yaygınlaşt­ırmayı hedefliyor­uz. Bu sayede, tarım sektöründe sürdürüleb­ilir bir geleceğin inşa edilmesine katkıda bulunmayı ve doğal kaynakları­mızın korunmasın­a yardımcı olmayı amaçlıyoru­z.” şeklinde konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye