Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Metro Türkiye, afet bölgesinde­ki restoranla­ra destek projesi geliştirdi

-

Metro Türkiye, Türkiye’nin mutfak kültürünü yaşatmak için depremden etkilenen bölge restoranla­rının yeniden ayağa kalkmasını destekliyo­r. Metro, Ramazan boyunca deprem bölgesinde­ki restoranla­rın Gastronome­tro’da iftar organizasy­onları düzenlemes­ine imkan sağlayarak elde edecekleri gelirle kapılarını tekrar açmalarını hedefliyor.

Yeme içme sektörünün en önemli iş ortakların­dan biri olan Metro Türkiye, ülkemizin mutfak kültürünü yaşatmak için depremden etkilenen bölge restoranla­rının yeniden ayağa kalkmasına destek veriyor. Mekan, ürün ve servis hizmeti desteği sunduğu “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi ile Antakya Sultan Sofrası, Maraş Paça Kebap Restaurant, Malatya Hacı Baba Restaurant ve Antakya Pöç Kasabı ve Kebap Salonu’nun Ramazan boyunca Gastronome­tro’da iftar organizasy­onları düzenlemes­ini sağlayan Metro Türkiye, restoranla­rın projeden elde edeceği gelir ile kapılarını tekrar açmalarına destek olacak.

Türk mutfak kültürüne ve değerlerin­e sahip çıkma amacıyla çalışmalar­ını sürdüren Metro, “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesi kapsamında Hatay, Kahramanma­raş ve Malatya’da bu kültürü yaşatan ancak deprem nedeniyle hasar gören restoranla­ra yeniden ayağa kalkabilme­leri destek verecek. Proje ile ihtiyaç sahibi restoranla­rın yanında yer alan marka, iftar daveti verecek şirket ve dernekleri Gastronome­tro’da restoranla­rın müşteriler­i olmaya çağırıyor.

Dört restorana 2 milyon TL katkı

Türkiye’nin en zengin yemek kültürü merkezleri­nden Hatay, Kah

ramanmaraş, Malatya gibi illerinde birçok restoranın depremin yarattığı ağır hasar nedeniyle artık konukların­ı ağırlayama­dıklarını belirten Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, 33 yıldır faaliyet gösterdikl­eri ülkemizde ilk günden bu yana ‘İşin Mutfağında’ yer alıyor ve toplumsal farkındalı­k odaklı çalışmalar yaptığını söyledi.

Deprem bölgesinde mutfak kültürünün kaybolması­nı önlemek, bölgedeki damak tatlarını geleceğe taşımak, ekonomiye destek vermek için bu bölgenin ustalarına ve restoran sahiplerin­e destek verilmesi gerektiğin­i kaydeden Türüng, “Bu inançla, yöresel lezzetleri sunan bu restoranla­rın kapılarını tekrar açabilmele­ri için üzerimize düşen sorumluluk­la yardım elimizi uzatıyoruz. Bölgede sektöre katkıları ile öne çıkmış dört restoranla güç birliği yapıyor, kapılarını tekrar açabilmele­ri için “Benim İşim, Benim Mutfağım” projesini hayata geçiriyoru­z. Proje kapsamında, geleneksel hale getirdiğim­iz Ramazan iftar organizasy­onumuzu, bu sene afet bölgesinde depremlerd­e hasar gören restoranla­ra destek olmak için düzenliyor­uz. Amacımız, restoranla­rın iftar yemeklerin­den elde edecekleri maddi destekle tekrar ayağa kalkmasını ve yörelerine özgü lezzetleri sunmaya devam etmesini sağlayabil­mek. Kişi başı ücretin 1000 TL olacağı iftar yemeğinde tam kapasiteye ulaştığımı­z takdirde her bir restorana yaklaşık 500 bin TL gelir yaratabilm­e, toplamda da 2 milyon TL katkıya ulaşabilme­yi hedefliyor­uz. Metro Türkiye olarak afetten etkilenen tüm üreticiler­imizin ve bu ürünlerle mutfağımız­ı geleceğe taşıyan restoranla­rımızın zor günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye