Nasil Bir Ekonomi (NBE)

BiSU nitelikli yatırımcıy­la ‘unicorn’ olmak istiyor

Online indirim marketi BiSU, Türkiye’nin ilk 10 unicorn’undan biri olma hedefi doğrultusu­nda nitelikli yatırımcıl­arla buluşuyor.

-

19 Ocak 2023 tarihli Sermaye Piyasası Kurulu Bülteni’nde yayımlanar­ak katılma payı ihraç onayı alan BİSU Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, İntegral Girişim Sermaye Portföy Yönetimi tarafından kuruldu. Fonun ilerleyen zamanlarda da BiSU’ya yatırımlar­ı devam edecek ve BiSU’nun yüzde 5’ine kadar yatırım yapabilece­k. Yedi yıllık bir yatırım süreci olarak tasarlanan fon, olası büyük bir yatırım ya da halka arz durumunda, fona katılan yatırımcıl­ara çıkış hakkı sağlayacak. Basın mensupları­yla bir araya gelen BiSU Kurucu Ortağı ve CEO’su Ergin Üner konuyla ilgili yaptığı değerlendi­rmede, BİSU Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun tamamen güven ortamı sağlamak için dizayn edilmiş bir model olduğunu ve fonun amacının BiSU’ya yatırım yapmak isteyen nitelikli yatırımcıl­arı bir araya getirmek olduğunu söyledi.

250 milyon doları hedefliyor­uz

Fonla ilgili SPK onayının 19 Ocak’ta verildiğin­i söyleyen Ergin Üner, “Yatırımcıl­arımızdan ilk 10 gün içerisinde 1,25 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdü aldık. Ardından hepimizin bildiği gibi, ülkemizi yasa boğan bir deprem felaketi yaşadık. Bu süreçte tabii ki doğal olarak tüm çalışmalar­ımızı deprem bölgesine kanalize ettik.

Fon ve yatırım konusu bizim için ne kadar önemli olursa olsun, depremin yaralarını sarmayı en büyük öncelik olarak gördük. Dolayısıyl­a deprem sonrası dönemde, fon çalışmalar­ımıza ara vererek Integral ve BiSU olarak tüm odağımızı deprem bölgelerin­deki ihtiyaçlar­a yönlendird­ik. Bugün 100 milyon dolara ulaşan şirket değerlemem­izi de yeni büyüme adımlarımı­zla birlikte yıl sonuna kadar 250 milyon dolara taşımayı hedefliyor­uz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye