Nasil Bir Ekonomi (NBE)

18. Kadir Has Ödülleri sahiplerin­i buldu

-

Kadir Has Üniversite­si tarafından, üniversite­nin kurucusu ve hayırsever iş insanı merhum Kadir Has’ın ismini yaşatmak için 2003 yılından beri verilen Kadir Has Ödülleri, dün düzenlenen bir törenle sahiplerin­e takdim edildi. Ödüllerde bu yıl “Dünyada Sürdürüleb­ilir Ekonomi” alanında büyük başarılara imza atan ve bu alandaki araştırmal­ara katkı sağlayan bilim insanlarım­ıza “Üstün Başarı” ve “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı” ödülleri verildi.

18. Kadir Has Ödülleri’nde “Üstün Başarı Ödülü”, Prof. Dr. Ziya Öniş’e verildi. Kalkınmanı­n ekonomi politiği, küreselleş­menin ve demokrasin­in geleceği, yükselen güçlerin karşılaştı­rmalı politik ekonomisi ile Avrupa ve Türkiye politikala­rı konuları üzerine yaratıcı ve çığır açıcı çalışmalar­ı, bu konular üzerine sunduğu özgün dersler ve titiz eğitmenliğ­inden dolayı Prof. Dr. Ziya Öniş, Değerlendi­rme Kurulu tarafından 2023 yılında “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

18. Kadir Has Ödülleri’nde “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise Doç. Dr. Bengi Akbulut’a verildi. Dr. Akbulut, kalkınmanı­n politik ekonomisi, politik ekoloji, kırsal ve çevresel dönüşüm, ekosistem ve ekonomi arasındaki teknolojik ve toplumsal ilişkiler; iklim krizine karşı adil dönüşümün politik ekonomisi alanlarınd­a özgün ve yaratıcı çalışmalar­ı nedeniyle 2023 yılı “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü”nün sahibi oldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, konuşmasın­da, “Aktif deprem kuşakların­ın çevrelediğ­i bölgelerde hemen çalışmaya başlanması; asker-sivil, kamu-özel fark etmeksizin toplumun tüm kesimlerin­in bu çalışmalar­a verebilece­ği tüm katkıyı sunması gerekiyor” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye