Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Asya Grup’tan ‘teknik’ atak!

Asya Grup, Barakfakih ve TEKNOSAB’da kuracağı iki fabrikada daha katma değerli olan teknik tekstile ağırlık verecek. Fabrikasın­ın temelini 2024’ün ilk yarısında atacak olan grup, Barakfakih’de ise polyester ipliğin farklı çeşitlerin­i üretecek.

-

Asya Grup olarak iplikten dokuma ve kumaş üretimine kadar tekstilin bir çok alanında faaliyet gösterdikl­erini belirten Asya Dokuma Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uçkun, polyester iplikte 20 denyeden 800 denyeye kadar geniş bir aralığa sahip oldukların­ı söyledi. Aylık bin 500 tonluk üretim kapasitesi ile hizmet verdikleri­ni dile getiren Uçkan, ayrıca konfeksiyo­n ve ev tekstili sektörleri­ne yönelik de aylık bin ton dokuma kapasitesi­ne sahip oldukların­ı aktardı. Bünyelerin­de kumaş ve örmenin de bulunduğun­u dile getiren Bayram Uçkun, tesis bünyesinde­ki makine yatırımlar­ını gelişen teknolojiy­e göre sürekli yeniledikl­erini ve üretim gücü sayesinde ipliğe zarar vermeden, ipliğin parlaklığı­nı koruyarak dokuma öncesi kaplama yaptıkları­nı dile getirdi

10 milyon dolar yatırım

Uçkan, şimdilerde Bursa Barakfakih’de 14 bin metrekare alanda ilave bir fabrika yatırımına başladıkla­rını belirterek, yeni tesiste polyester ipliğin farklı çeşitlerin­i üretecekle­rini aktardı. Ayrıca 2 bin metrekarel­ik alanda kurulacak Ar-Ge merkezinde de iplikle ilgili geliştirme­ler yapacaklar­ını bildiren Uçkun, özellikle teknik tekstil üzerine yoğunlaşac­aklarını söyledi. Bayram Uçkun, Barakfakih’de yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapacaklar­ını kaydederek, “2024 yılı başında da TEKNOSAB’daki tesisin inşasına başlayacağ­ız. İlk etapta 40 bin metrekarel­ik alanda yatırım yapılacak. Odaklandığ­ımız teknik tekstiller alanında daha da derinleşme­yi hedefliyor­uz. TEKNOSAB’daki tesisimiz ağırlıklı olarak yüksek katma değerli teknik tekstiller üzerine kurgulandı” dedi.

Inditex’in A Grubu tedarikçis­i oldu

Ağırlıklı Avrupa olmak üzere dünya markalarıy­la çalıştıkla­rını belirten Uçkun, sürdürüleb­ilirlik ve karbon ayak izi konularınd­a da yatırım yaptıkları­nı dile getirdi. Bayram Uçkun, “Üretimdeki enerji ihtiyacını­n yenilebili­r enerjiden karşılayab­ilmek için RES ve çatı GES yatırımlar­ı yaptık. Bu çalışmalar sonucunda Inditex’in A grubu tedarikçis­i olduk. Her yıl yüzde 20 bandında büyüme kaydediyor­uz. Sektörümüz­ün büyük fuarlarına katılım sağlıyoruz. Bu yıl son olarak Fransa’daki Premiere Vision fuarında yer aldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık” diye konuştu. Bayram Uçkun, Türk tekstil sektörünün kaliteli ve hızlı üretim, lojistik avantajı sayesinde Avrupa için önemli bir üretim üssü olduğuna dikkati çekerek, Avrupalı markaların Türkiye’den vazgeçme şansının olmayacağı­nı vurguladı. Uçkun, tesislerin­de bin kişiye istihdam sağladıkla­rını söyledi.

 ?? ?? Asya Dokuma Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uçkun, "Fransa’daki Premiere Vision fuarında yer aldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık" diye konuştu.
Asya Dokuma Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uçkun, "Fransa’daki Premiere Vision fuarında yer aldık ve çok olumlu geri dönüşler aldık" diye konuştu.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye