Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ŞİŞECAM, UN GLOBAL COMPACT İMZACISI OLDU

-

Sürdürüleb­ilirliği, tüm operasyonl­arının odak noktası ve iş modelinin temel unsuru haline getiren Şişecam, dünyanın en kapsamlı sürdürüleb­ilirlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu. Şişecam, insan hakları, çalışma standartla­rı, çevre ve yolsuzlukl­a mücadele gibi konularda ilkelere taahhüdü içeren Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imzacı olarak uluslarara­sı alanda bu konuya verdiği önemi ortaya koyarken bu doğrultuda sürdürüleb­ilirlikle ilgili çalışmalar­ını küresel boyutta güçlendirm­eye devam edecek.

Sözleşme 10 ilkeden oluşuyor

Tüm yatırım kararların­ı, ürün ve süreç geliştirme çalışmalar­ını sosyal ve çevresel etkileri gözeterek planlayan ve yürüten Şişecam’ın sosyal sorumluluk bilinci çerçevesin­de gönüllülük esasıyla benimsediğ­i Global Compact Sözleşmesi; insan hakları, çalışma koşulları, çevre ve yolsuzluk konularınd­a belirlenen 10 ilkeden oluşuyor. Sürdürüleb­ilirlik yaklaşımın­ı bir sorumluluk olarak ele alan Şişecam, platformun 10 ilkesini benimseyer­ek tüm strateji ve operasyonl­arını bu evrensel ilkelere uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor.

Sürdürüleb­ilirlik kapsamında entegre atık yönetimi, tedarik zincirinde sürdürüleb­ilirlik ve döngüsel ekonomi anlayışıyl­a kaynakları­n yönetilmes­i çalışmalar­ına hız veren Şişecam, BM Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu 2030 sürdürüleb­ilirlik stratejisi ‘CareforNex­t’i, ‘Gezegeni Koruyan’, ‘Toplumu Güçlendire­n’ ve ‘Yaşamı Dönüştüren’ odakları doğrultusu­nda ileriye taşımaya devam edecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye