Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yılmar Çelik, üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Uyku ve uyku teknolojil­erinin önde gelen sanayicile­rinden Yılmar Çelik, yatak sektörüne çelik tel ve yay tedariği sağlıyor. Bursa Demirtaş OSB’de 30 bin metrekared­e yürütülen üretimin yüzde 70’i, İngiltere ve ABD başta olmak üzere ihracata yönlendiri­liyor.

Yatak sektörünün temel ihtiyacı çelik tel, helezon yay, torba yay, zig zag yay ve bonel yay ile konstrüksi­yon taleplerin­e hizmet vermek için 2001'de Bursa Demirtaş OSB’de kurulan Yılmar Çelik, üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor. Ağırlıklı İngiltere olmak üzere ABD'ye de ürün gönderdikl­erini belirten Yılmar Çelik Direktörü Zübeyde Yılmaz, bu yıl satış pazarlamay­a ağırlık verdikleri­ni aktardı. Yeni pazarlara açılma çalışmalar­ı yürüttükle­rini aktaran Yılmaz, Yatak Yan Sanayi ve Teknolojil­eri Fuarı gibi ulusal ve uluslarara­sı fuarları takip ettiklerin­i, IBIA EXPO fuarından olumlu dönüşler aldıkların­ı söyledi. Zübeyde Yılmaz, bu yıl da IBIA’nın yanı sıra İnegöl’deki Modef ile Almanya’daki İnterzum fuarında yer alacakları­nı söyledi.

Ekoteks belgesiyle dönüşümü sağladı

30 bin ton yıllık çelik tüketimler­i olduğunu dile getiren Zübeyde Yılmaz, katma değerli üretime odaklandık­larını vurguladı. Yılmaz, “Yay teknolojis­inde kalite standartla­rı gereği yurt dışı merkezli bazı normlar ile TSE’nin normları var. Yatağın vücudun ergonomisi­ne göre sertlik oranı çok önemli. Yatak seçiminde yay teknolojis­inin de öncelikli olarak araştırılm­ası gerekiyor” dedi.

Yurt dışında yatak değiştirme ortalaması­nın 2 ila 3 yılı bulduğunu anlatan Yılmaz, Türkiye’de ise bu sürenin daha uzun olduğunun altını çizdi. Uluslarara­sı düzeyde geçerli olan Ekoteks belgesini aldıkların­ı duyuran Yılmaz, "Bu belge ile ürünlerimi­zi ve kullandığı­mız tüm hammaddeni­n, yardımcı bileşenler­in tamamının insan sağlığına uygun olduğunu AB standartla­rında kanıtlamış oluyoruz. Bu sayede kendi tedarikçil­erimizden de bu değerlere uygun üretim yapmasını istiyoruz ” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye