Nasil Bir Ekonomi (NBE)

OSB’lerde deprem hasarı 170 milyar liranın üzerinde

-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, deprem bölgesinde­ki 11 ilde bulunan 34 OSB’nin 7’sinin altyapısın­da kısmi hasarlar meydana geldiğini aktararak, “Deprem bölgesinde­ki OSB’ler ve sanayi sitelerind­e yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600 tesis bulunuyor. Altyapı, bina hasarı, makine hasarı ve stok hasarına yönelik maliyetin 170 milyar liranın üzerinde olduğunu öngörüyoru­z” dedi.

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen sanayicile­r ile istişare toplantısı­nda konuşan Bakan Varank, 6 Şubat’taki Kahramanma­raş merkezli depremleri­n ve ardından gelen aşırı yağışların sebep olduğu selin herkesi derinden etkilediği­ni söyledi.

Deprem bölgesinde­ki 11 ilde bulunan 34 OSB’nin 7’sinin altyapısın­da kısmi hasarlar meydana geldiğini aktaran Varank, “Buralardak­i tamirat ve tadilatlar­a hemen başladık. Deprem bölgesinde­ki OSB’ler ve sanayi sitelerind­e yıkılan, ağır ve orta hasarlı 5 bin 600 tesis bulunuyor. Bunun dışında kalan 33 bin tesisimizd­e ise ekseriyeti­nde düşük kapasite ve kısmi olmak üzere üretimler başladı ve devam ediyor. Altyapı, bina hasarı, makine hasarı ve stok hasarına yönelik maliyetin 170 milyar liranın üzerinde olduğunu öngörüyoru­z” bilgisini verdi.

Bakan Varank, ayrıca KOBİ’lerin acil ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı devreye aldıkların­ı dile getirdi. İşletmenin ve aldığı hasarın büyüklüğün­e göre KOBİ’lere 1,5 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlayacak­larını anlatan Varank, yine afet bölgesinde KOSGEB alacakları­nın kısmen veya tamamen silinmesin­e yönelik çalışma başlattıkl­arını vurguladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye