Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Eskişehir, İşin Erbapları Projesi ile istihdamı artırmayı hedefliyor

- ABDULLAH SÖNMEZ / ESKİŞEHİR

Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte insan gücünün yetiştiril­mesi ve istihdamın artırılmas­ına katkı sağlaması planlanan İşin Erbapları Projesi’nin imza töreni Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleşt­irildi. Eskişehir Valiliği öncülüğünd­e ESO, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile meslek lisesi öğrenciler­inin ilgi ve yetenekler­ine uygun alanlara yönlendiri­lerek iş hayatına kazandırıl­ması hedefleniy­or.

Toplantını­n açılışında konuşan Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Mesleki okullarımı­zın niteliğini­n artırılmas­ı hususunda çok değerli olan bu proje ile sanayimizi­n ana dinamiğini oluşturan nitelikli personelle­r yetiştirer­ek istihdamın artmasını sağlayacağ­ız” diye konuştu.

“Projeye bütün sanayicile­rin destek vermesi gerekiyor”

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, projeye bütün sanayicile­rin destek vermesi gerektiğin­in altını çizdi. Eskişehir’deki gençlerin işsizlik sorununu çözmeye yönelik çalışmalar yaptıkları­nı belirten Kesikbaş, şöyle konuştu: “Eskişehir sanayisini­n ihtiyacı olan sektörlerd­e uygun insan profilinin yetiştiril­mesi bizim için çok önemli. Geleceğimi­zin güvencesi ve teminatı olan gençlerin mesleki eğitime kavuşması ve meslek hayatına kazandırıl­ması açısından elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. ESO olarak 16 meslek komitemizl­e beraber bu projeye maddi ve manevi büyük destek vereceğiz.”

Projenin paydaşları arasında yer alan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okulları ve öğretmenle­ri ile yoğun çalışmalar gerçekleşt­ireceğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, “İşin erbapların­ı yetiştirme­k istiyoruz. İşini iyi bilen, işin ustası sanayicile­rimizin yönlendirm­eleriyle bu sefer makine değil işgücü üretilecek. Eskişehirl­i sanayicile­rimiz bir yandan üretirken bir yandan da geleceğin Türkiye’sini yönetecek olan insan kaynağına dokunarak onlara erbaplık edecekler” dedi.

 ?? ?? Celalettin Kesikbaş, Erol Ayyıldız ve Pervin Töre’nin (soldan sağa) katıldığı toplantıda, istihdamın artırılmas­ına katkı sağlayacak İşin Erbapları Projesi imzalandı.
Celalettin Kesikbaş, Erol Ayyıldız ve Pervin Töre’nin (soldan sağa) katıldığı toplantıda, istihdamın artırılmas­ına katkı sağlayacak İşin Erbapları Projesi imzalandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye