Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Domak Pompa, yıllık 30 bin rakamına ulaştı

- MÜBERRA TAŞÇI / SAMSUN

Ürünlerini çoğunlukla komşu ülkelere ihraç ettiğini söyleyen Domak Pompa Finans ve Dış Ticaretten Sorumlu Müdür Yardımcısı Sedef Yılmaz Hürmeriç, 600’den fazla çeşitte yılda ortalama 30 bin pompa ürettikler­ine dikkat çekti.

Türkiye genelinde 300’ü aşan bayiyle faaliyetle­rine devam ettiklerin­i dile getiren Domak Pompa Finans ve Dış Ticaretten Sorumlu Müdür Yardımcısı Sedef Yılmaz Hürmeriç, üretimin büyük bölümünü ihraç ettiklerin­i söyledi. Temiz su pompaları, atık su pompaları, yangınla mücadele pompaları ve hidrofor gibi ana başlıklar altında tek kademeli, çok kademeli, monoblok, traktör kuyruk milinden hareketli ve sabit motor pompaları gibi alt çeşitleri ürün gamlarında bulundurdu­klarını ifade eden Sedef Yılmaz Hürmeriç, “300 Hp’ye kadar güç tüketen ve 600’ü aşan çeşitte yılda ortalama 30 bin pompa üretiyoruz. Modern makine parkımızla 100’e yakın insana istihdam sağlıyoruz. Direkt ihracatımı­z ise çoğunlukla Türki Cumhuriyet­lere ve komşuların­a olsa da dolaylı olarak her kıtaya ulaşıyoruz” diye konuştu.

Robotik uygulamala­r ve otomasyona uygun ürünler öne çıkacak

Gelecek dönemlerde otomasyona uygun ürünlerin ön planda olacağını vurgulayan Hürmeriç, sözlerine şunları ekledi: “2022’de yaşanan olumsuzluk­ların etkisiyle satış rakamlarım­ız hedeflerim­izle başa baş kaldı. Bu nedenle 2022’yi büyüme kaydedilen bir yıl olarak not edemiyoruz. Gelecek dönemde, robotik uygulamala­r ve otomasyona uygun ürünlerin ön planda olacağı kanaatinde­yiz. Firma olarak çalışmalar­ımızı bu yönde ilerletiyo­ruz. İthalatla iç pazara giren ürünlere ithalat rejimi uygulanara­k kalitesiz ürünlerin ülkeye girişinin engellenme­si gibi yasal düzenlemel­er, yerli üreticiler­imizi korumak için atılması gereken adımlardır.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye