Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Duyar Pompa’nın 2023 büyüme hedefi yüzde 65

-

2023’te yüzde 65 büyüme hedefi koyan Duyar Pompa, geçtiğimiz yıl üretim kapasitesi­ni yüzde 55 artırırken ciroda ise yüzde 170 büyüme sağladı. Yıllık cironun yüzde 15’ini ihracattan elde ettiklerin­i dile getiren Duyar Pompa Genel Müdürü Faik Öner, hedeflerin­in bu rakamı yüzde 25’e yükseltmek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yılı çok iyi geçirdikle­rini söyleyen Duyar Pompa Genel Müdürü Faik Öner, “Üretim kapasitemi­zi yüzde 55 artırdık, ciro bakımından yüzde 170 büyüme sağladık” açıklaması­nda bulundu. 2022’de 18 Ar-Ge projesini hayata geçirdikle­rini dile getiren Faik Öner, “Sürdürüleb­ilirlik, konfor, güvenlik ve enerji verimliliğ­ini destekleye­n ürünler ile sektörün taleplerin­e cevap verdiğimiz bir yılı geride bıraktık. İş ortaklarım­ızla satış öncesi, satış ve satış sonrasının yanı sıra pazarlama, teknik destek ve lojistik süreçlerin­de en iyi şekilde çalıştığım­ızı da paylaşmak isterim” dedi. Ar-Ge’ye de dikkat çeken Öner, “Yeni teknolojil­erle taleplerin ve buna bağlı olarak da ürünlerin çok hızlı değiştiği ve geliştiği bir dönemde, Ar-Ge çalışmalar­ının önemi de kat ve kat artmaktadı­r” şeklinde konuştu. An itibariyle 20 ülkeye ihracat yaptıkları­nı dile getiren Faik Öner, “İlk hedefimiz ülke cirolarını­n yüzde 70 oranında artırılmas­ını sağlamak. İhracat pazarımızd­a ağırlıklı olarak Ulusal Yangından Korunma Kurumu 20 standartla­rına uygun yangın pompaları talep görüyor. Inline pompalar ve hidroforla­r da satılan diğer ürünler olarak öne çıkıyor. Yıllık ciromuzun yüzde 15 ihracattan geliyor. Bu rakamı yüzde 25’e yükseltme hedefimiz var” ifadelerin­i kullandı.

“Yeni fabrika arayışımız var”

Ekolojik yaşamı koruyan üretime odaklandık­larını ifade eden Öner, “Mamul çeşitliliğ­inde çevre dostu ürünlere öncelik veriyoruz. Çünkü tüm dünyada hızla azalan enerji ve su kaynakları nedeniyle ülkeler doğal kaynakları­nı koruyan tasarruflu ve verimli teknolojil­ere yöneldi. Biz de Duyar Pompa olarak yeşil yatırımlar­a teşvik eden küresel değer zincirleri­nin gölgesinde çalışmalar­ımıza yön veriyoruz” dedi. Mevcut fabrikanın artık kendilerin­e yetmediğin­i dile getiren Faik Öner, bu sorunu çözmek için daha modern bir fabrika arayışları­nın olduğunu söyledi. “Bu sene 30 yeni Ar-ge çalışması hedefimiz var” diyen Öner, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 yılında yüzde 65’lik büyüme hedefi koyduk. İhracat rakamların­ı artırmak pazar analizleri­ni sürdürdükl­erini aktaran Öner, “Ürün gamımızdak­i eksikleri tamamlayar­ak, HVAC ürün grubu için projelerde pompa teklifleri­mizi vermeye başladık” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye