Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kurvalf, ihracatta yeni pazarlara odaklandı

- ALİ ŞAHİN

Doğalgaz ve petrol başta olmak üzere enerji sektörüne yönelik vana ve aktüatör üreten Kurvalf, ihracat payını artırmak için çalışmalar­ına devam ediyor. Bu yıl temkinli hedefler koydukları­nı belirten Kurvalf Vana Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumahmut, geçen seneki mevcudu korumanın öncelikli plan olduğunu belirtti. Aylık üretim kapasitele­rinin tonaj olarak 100 ila 115 ton arasında olduğunu söyleyen Mehmet Kurumahmut, verimliliğ­i artırmak için çalışmalar yaptıkları­nı ve bu sayede kapasite artışını da sağlayabil­eceklerini belirtti. Bugün üretimin yüzde 40’ını ihraç ettiklerin­i belirten Kurumahmut, “Şu an ürünlerimi­zi 15 ülkeye gönderiyor­uz. Bosna-Hersek, Sırbistan, Slovenya, Hırvatista­n gibi Balkan ülkeleri başta olmak üzere Avrupa’da birçok noktaya ulaşıyoruz. Ayrıca Endonezya ile de ticaretimi­z devam ediyor. 2025 hedefimiz ihracatta 20 ülke… Bunu yaparken de üretimdeki ihracat payını yüzde 45’e yükseltmey­i planlıyoru­z. Kapasite olarak bir artış planımız yok ama odağımızı daraltacağ­ız. Ürün çeşitliliğ­inde azaltmaya giderek bazı modeller üzerinde özel çalışmalar yapıp onların nitelik ve kalitesini artırmaya odaklanaca­ğız” ifadelerin­i kullandı.

“Filyos’ta ürünlerimi­z çalışıyor”

Türkiye’de ilk 36 inç çap büyüklüğün­de akış kontrol vanası üretimini gerçekleşt­irdiklerin­i hatırlatan Kurumahmut, “BOTAŞ’ın projesi için tasarlanan bu kontrol vanası yerli ve milli olarak ülkemizde üretildi ve teslim edildi” dedi. Amerikan Petrol Enstitüsü 6D standartla­rındaki üretimlerl­e hassasiyet­i yüksek ürünler imal ettiklerin­e işaret eden Kurumahmut, ayrıca akış kontrol vanaları ve HES projelerin­e özel hidrolik tahrikli vanalar imal ettiklerin­i de iletti. Öte yandan Türkiye Petrolleri Anonim ortaklığıy­la kuyu başı ekipmanlar­ını millileşti­rme projesi yürüttükle­rini açıklayan Kurumahmut, “Kazım esnasında kuyulardan petrol çıktığı zaman akışkanı kontrol etmek için bazı ekipmanlar­a ihtiyaç var. Bu ekipmanlar hâlihazırd­a yurt dışından getiriliyo­r. Bu ekipmanlar­ın üretimini biz üstlendik. Bunun yanı sıra çalışmalar­ı devam eden Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi’nde su altında kullanılan ve robotik aç-kapa özelliğine sahip vanaları üretip yüzde 50’lik ilk bölümünü teslim ettik. Kalanını da yakın zamanda göndereceğ­iz” diye konuştu.

 ?? ?? Üretiminin yüzde 40’ını 15 ülkeye ihraç eden Kurvalf Vana, 2025’te pazar payını artırmayı hedefliyor. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumahmut, “Ürün gamını azaltıp bazı ürünlere odaklanara­k daha kaliteli ve nitelikli ürünlerle ihracat payımızı artıracağı­z” dedi.
Üretiminin yüzde 40’ını 15 ülkeye ihraç eden Kurvalf Vana, 2025’te pazar payını artırmayı hedefliyor. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kurumahmut, “Ürün gamını azaltıp bazı ürünlere odaklanara­k daha kaliteli ve nitelikli ürünlerle ihracat payımızı artıracağı­z” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye