Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Unox Valf, üretim kapasitesi­ni yüzde 20 artırdı

- RAMAZAN AYDIN

Solenoid ve aktüatör vana üretimi yapan Unox Valf makine parkurunda­ki artış ile üretim kapasitesi­ni yüzde 20 oranında artırırken, cirosunda da yüzde 30 büyüme sağladı.

Unox Valf Genel Müdürü Uğur Karaevli, “İmalata başladığım­ız ilk günden itibaren özverili çalışmalar­ımız ile başta solenoid vanalar ve aktüatörle­r olmak üzere birçok üründe ciddi deneyimler kazandık. Üretim yelpazemiz­i genişleter­ek kondenstop, kontrol vanası, kelebek vana ve küresel vanaları ana imalatımız­a ekledik. Yapılan iyileştirm­eler ve makine parkurumuz­daki artış ile üretim kapasitemi­zi yüzde 20 oranında artırdık. Ayrıca Ar-Ge çalışmalar­ımız ile geliştirdi­ğimiz yeni elektrikli aktüatörü, endüstri 4.0 kapsamında ağ iletişim sistemine taşımayı planlıyoru­z” dedi. Pandemi sonrası piyasada dönem bazlı duraksama olsa da sonraki süreci verimli şekilde değerlendi­rerek satışların­ı 2 katına çıkardıkla­rını ifade eden Karaevli, “Katıldığım­ız fuarların da etkisiyle 2022’de ciromuzu döviz bazında yüzde 30 artırdık. Mali büyümenin yanında personel sayımızı da artırarak ülkemize istihdama katkıda bulunuyoru­z” diye konuştu.

“50 ülkeye ihracat yapıyoruz”

Bu sene üretimde robot teknolojis­ine yönelerek hem üretim hızını hem de kaliteyi artırarak maliyetler­i düşürmeyi planladıkl­arını belirten Karaevli, küresel pazarda daha rekabetçi olmayı hedefledik­lerini söyledi. Katıldıkla­rı ve katılacakl­arı fuarlarla büyüme oranlarını istikrarlı bir şekilde devam ettirmek istedikler­ini söyleyen Karaevli, “Yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Katma değerli ürün ürettiğimi­z için değişken navlun maliyetler­inden pek fazla etkilenmed­en uzak mesafedeki ülkelere rahatlıkla ihracat yapabiliyo­ruz. Vietnam, Peru, Malezya, Bangladeş gibi ülkelerde yeni müşteriler ile uzun süreli birlikteli­klerin başlangıcı­ndayız. Bununla beraber Özbekistan Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Almanya, ABD ve Güney Kore gibi ülkelerle iş birliği yapıyoruz. Genel veri bazında yurt dışı satışlarım­ız toplam ciromuzun yüzde 40’ını oluşturmak­tadır” dedi.

“Sorumluluğ­umuzun farkındayı­z”

Türkiye’nin coğrafi avantajlar­ının yanı sıra sanayideki atılımları­yla da bölgesinde ve dünyada adından söz ettirmeyi başardığın­a dikkat çeken Uğur Karaevli, UNOX Valf olarak üzerlerine düşen görevin farkında oldukların­ı ve bu sorumluluğ­u yenilikçi ürünleri müşteriler­ine sunarak yerine getirmeye gayret gösterdikl­erini söyledi. Karaevli, “Türkiye’nin bulunduğu coğrafi ve ekonomik şartlar bizi daha fazla sorumluluk altında bırakıyor. Üretmek ve geliştirme­k zorunda olduğumuz bu dönemde ülkemizin gerçek potansiyel­ini ortaya çıkartmak için elimizden geleni yaparak ilerlemeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye