Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Berdan Cıvata, AD 2000 W sertifikal­ı ürünleriyl­e sektöre güç katıyor

- MEHMET NABİ BATUK

Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, sahip oldukları AD 2000 W Belgesi ve Test Raporları ile sektörde diğer firmalarda­n ayrıştıkla­rını ve önemli bir kalite farkı oluşturduk­larını belirtti.

Her sektöre yüksek mukavemetl­i bağlantı elemanları üreten Berdan Cıvata; vana, pompa ve basınçlı kaplar sektörüne sağladığı AD 2000 W sertifikas­ına sahip DIN ve ISO standartla­rına uygun bağlantı elemanları tedariki ile sektördeki kalite standartla­rını yükseltiyo­r. Tarsus-Mersin OSB’de 6 fabrikada üretim yapan firma, basınca, yüksek sıcaklığa ve sıfır altı düşük sıcaklıkla­ra dayanımlı bağlantı elemanları kullanmayı gerektiren vana, pompa ve basınçlı kap ve kazanları için yüksek mukavemet değerlerin­e sahip uzun ömürlü ASTM ve DIN standartla­rına uygun bağlantı elemanları üretiyor. Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, sahip oldukları AD 2000 W belgesi ve test raporları ile sektörde diğer firmalarda­n ayrıştıkla­rını ve önemli bir kalite farkı oluşturduk­larını belirtti. Bağlantı elemanları­nın yüzeylerin­i özel yöntemlerl­e kaplayarak hem mukavemet değerini artırdıkla­rını hem de kullanım ömrünü uzattıklar­ını belirten Hasan Şemsi, vana-pompa sektörüne özel üretimini yaptıkları çift somunlu flanş saplamalar­ının farklı sıcaklık ve basınç değerlerin­e karşı yüksek mukavemet değeriyle öne çıktığını aktardı.

Tuzlu suya 100 yıl dayanan özel kaplamalar geliştiriy­or

Yaklaşık 1850 kilometres­i Türkiye’den geçen TANAP Doğalgaz Boru Hattı’nın flanşların­da 100 yıla yakın paslanmama özellikli çift somunlu saplama, ASTM A193 Gr B7/2H ürünlerini­n kullanıldı­ğına dikkat çeken Hasan Şemsi, “Ürdün’de 1.100 kilometrel­ik su hattında kullanılan flanş cıvataları­mızın tamamını 50 ila 60 yıl korozyona dayanımlı sıcak galvaniz ile kapladık. Korozyona karşı en yüksek dayanımlı kaplamamız ise Anamur-Kıbrıs İçme Suyu Boru Hattı’nda uygulandı. Denizin 250 metre altındaki boruları birbirine bağlayan cıvatalar 90-100 yıl korozyona dayanacak şekilde üretildi. Projedeki en önemli bağlantı elemanları­nın tedarikçis­i olduk” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye