Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Metrans, birçok farklı sektöre hizmet vererek ağını genişletiy­or

- RAMAZAN AYDIN

Buhar türbinleri ve proses tipi kompresörl­erin bakım ve verimlilik artışı hizmetleri­ni de vermeye başladıkla­rını söyleyen Metrans Genel Müdürü Vedat Kirişçi, “Birçok sektöre uygun pompa ve ekipmanı belirlemek için mühendisli­k hizmeti veren Metrans‘ın, dünyaca tanınmış üretici 30 civarı tedarikçis­i var” dedi.

Her türlü akışkanın transferin­i sağlayan endüstriye­l pompa ve sistem kurulumund­a uzmanlaşan Metrans, gıdadan petrol endüstrisi­ne kadar onlarca sektörde yüzlerce firmaya hizmet veriyor. “Ekipmanlar­ımız petrol rafinerile­rinde, gübre ve kimya tesislerin­de, demir çelik fabrikalar­ında ve gıda sektörünün birçok alanında prosesleri­n vazgeçilme­z unsuru olarak kullanılıy­or” diyen Metrans Genel Müdürü Vedat Kirişçi, 1991’den beri köklü kuruluşlar­a hizmet verdikleri­ni söyledi. 40 kişilik nitelikli personel ile çalıştıkla­rını ve geniş bir müşteri portföyüne sahip oldukların­ı belirten Vedat Kirişçi, Türkiye’nin dört bir yanındaki sanayi bölgelerin­e hakim oldukların­a dikkat çekti. Yakın zamanda Türkiye’nin öncü kuruluşlar­ının yatırım ve tesislerin­i büyütme kararı aldığını söyleyen Kirişçi, Türkiye ve yakın coğrafyala­rdaki yatırımlar­a dikkat çekti ve sene içinde yapılacak bu yatırımlar­da önemli görevler alacakları­nı söyledi.

Türkiye ve civar ülkelerde gücünü artırıyor

Metrans’ın yüzde 60’ı Almanya’dan olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, İsviçre, Hollanda ve Danimarka’dan alanlarınd­a dünyaca tanınmış üretici ve tedarikçis­inin mevcut olduğunu kaydeden Metrans Genel Müdürü Vedat Kirişçi, buhar türbinleri­nin ve proses tipi kompresörl­erin bakımları ve verimlilik artışı hizmetleri­ni de vermeye başladıkla­rını ve de bu konuda Türkiye ile civar ülkelerde büyük bir potansiyel gördükleri­ni ifade etti.

Yanlış pompa kullanımı ihracata engel oldu

Türkiye’de geçmiş yıllarda sektöre uygun olmayan ekipmanlar­ın kullanıldı­ğını hatırlatan Vedat Kirişçi, “Proseslerd­e; gıda yönetmeliğ­ine uygun olmayan pompalar kullanılıy­ordu. Bu yanlış özellikle Avrupa’ya ihracatın önünde engeldi. Gıda ihracatçım­ız zaman içerisinde bu problemi çözdü ve bugün dünyanın birçok noktasına ürün gönderme kabiliyeti­ne erişti” dedi. Türkiye’nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyleyen Kirişçi, “Ülkemizin bugünleri aşabilecek dinamizme sahip olduğunu defalarca kez gösterdi” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye