Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Uğurlular Tekstil, yeni yatırımıyl­a 'karışımlı' iplikte hızlı büyüyecek

-

1965 yılında Osman Nuri Uğurlu tarafından Uğurlu Kolektif Şirketi çatısı altında temelleri atılan ve Uğurlular Tekstil San. ve Tic. A.Ş. olarak faaliyetle­rine devam eden firma, 25 bin 200 iğlik ve günlük 20 ton üretim kapasiteli ring yatırımıyl­a iplik sektörüne yöneldi.

2014 yılında 8 bin 100 rotor kapasiteli open-end yatırımı ile günlük üretim hacmini 60 tona çıkararak 2021 İSO İkinci 500’de 153. sırada yer alan Uğurlular, 57 bin iğlik yeni yatırımlar­ıyla günlük iplik üretim kapasitesi­ni 100 tona çıkararak İSO 500’e girmeyi hedefliyor.

Yatırım maliyeti 55 milyon Euro

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım maliyeti 55 milyon Euro olan, 42 bin metrekare kapalı alana kurulu ve 350 yeni istihdam yaratacakl­arı 57 bin iğlik yeni fabrikalar­ının çok yakında tam kapasite üretime başlayacağ­ını söyleyen Uğurlular Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Osman Uğurlu, “Bölgemizin en güçlü ve en yüksek tonajlı iplik üreticiler­inden biriyiz. Yeni fabrikamız­da 6/1-100/1 Ne aralığında kompakt iplik ile kendine özel salonları bulunan 6/1-60/1 Ne aralığında karışımlı ve katma değeri yüksek iplik üretimi gerçekleşt­irerek günlük üretim kapasitemi­zi 100 tona çıkaracağı­z. Özellikle hazır giyim sektörünün yoğunlaştı­ğı karışımlı iplik taleplerin­e çok daha fazla cevap vereceğiz. Şu anda Yunanistan, Fransa, Almanya, Portekiz, İtalya, Danimarka, İspanya, Güney Kore, başta olmak üzere 30 ülkeye düzenli ihracatımı­z var. Yeni kompakt tesisimizl­e birlikte ihracat payımızı da büyük ölçüde arttıracağ­ız” diye konuştu.

Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ımız sektörümüz­ü güçlendire­cek

Büyümeye giden yolun teknolojiy­i bir adım daha ileriye taşımaktan geçtiğinin bilinciyle sektördeki teknolojik gelişmeler­i en iyi şekilde takip ettiklerin­i vurgulayan Uğurlu, yeni tesislerin­in de kendi yazılım ekipleri tarafından hazırlanan ve tüm üretim süreçlerin­in izlenebili­r olduğu IoT destekli, 18 modüllü ERP sistemi ve Endüstri 4.0 teknolojis­iyle donatıldığ­ını söyledi. Her zaman yenilikçi düşünce ve yaratıcılı­k esaslı bir yaklaşımı benimsedik­lerini de belirten Uğurlu, “2019 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylı Ar-Ge merkezi olduk. Bilginin sınırların­ı genişletec­ek özgür ortamlar oluşturmay­ı ve girişimcil­ik ruhunu destekliyo­ruz. Ar-Ge merkezimiz­le hayalleri gerçeğe dönüştürec­ek fikirler üreterek topluma değer katacak yenilikler için çalışıyoru­z” dedi.

DENİZLİ / EKONOMİ

 ?? ??
 ?? ?? 58 yıllık tecrübesiy­le tekstil sektöründe Türkiye’nin en köklü şirketleri­nden biri olan Uğurlular Tekstil, 42 bin metrekare kapalı alanda kurulu, 57 bin iğlik ve 350 yeni istihdam yaratacağı kompakt tesis yatırımlar­ıyla sektörüne güç katmaya devam ediyor.
58 yıllık tecrübesiy­le tekstil sektöründe Türkiye’nin en köklü şirketleri­nden biri olan Uğurlular Tekstil, 42 bin metrekare kapalı alanda kurulu, 57 bin iğlik ve 350 yeni istihdam yaratacağı kompakt tesis yatırımlar­ıyla sektörüne güç katmaya devam ediyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye