Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yarının Köyleri’nde yarıyıl heyecanı başladı

-

Trendyol ve UNDP iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında Adana’nın Kürkçüler köyünde açılan merkez, iki haftalık yarıyıl tatilinde çocuklara geniş çaplı ve kapsamlı bir dijital eğitim olanağı sağlıyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenciler­inin dahil olduğu yarıyıl programınd­a çocuklar; temel bilgisayar kullanımı, 3D tasarım, 3 boyutlu yazıcı kullanımı, block tabanlı kodlama, MBlock uygulaması ile robotik kodlama, temel elektrik elektronik bilgisi ve Ardunio ile robotik kodlama eğitimleri görüyor. Toplam 40 öğrencinin faydalanac­ağı eğitim, çocukların ilgi ve yetkinlikl­erini yakından gözlemleye­bilmek amacıyla 10’ar kişilik gruplar halinde veriliyor.

Yarının Köyleri’ne doğru dijital adımlar

Trendyol’un Yarının Köyleri projesi, teknolojin­in gücüyle köylerde yerel üretimi güçlendirm­eyi, istihdamı artırmayı, sürdürüleb­ilir ve teknolojiy­e dayalı üretim kültürünü oluşturmay­ı, kültürel değerleri koruyarak kırsal kalkınmaya katkıda bulunmayı hedefliyor. Proje kapsamında kurulan ve kurulması planlanan dijital merkezlerd­e; çocuklar, gençler, kadınlar ve engelli bireyler önceliklen­diriliyor. Ayrıca, Anadolu’nun yöresel ürünlerini­n markalaştı­rılmasına yönelik çalışmalar yapılması, böylece yetiştiril­en ürünlerin, zanaat eserlerini­n ve el emeği ürünlerin, doğrudan tüketici ile buluşmasın­a fırsat yaratılmas­ı hedefleniy­or.

Yarının Köyleri projesi, önümüzdeki aylarda İzmir-Ulamış ve Diyarbakır-Bağıvar’da yeni dijital merkezlerl­e büyümeye devam edecek. Dördüncü Yarının Köyleri dijital merkezi için de depremden etkilenen Hatay’da çalışmalar sürdürülüy­or. Proje ile beş yılda toplam 10 köye ve 1 milyondan fazla kişiye ulaşılması hedefleniy­or.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye