Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“Her belediye kamu kaynakları­ndan adil şekilde yararlanma­ktadır”

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, açılışı yapılan AK Parti Kongre Merkezi’nde, partisinin “Seçim Beyannames­i Tanıtım Toplantısı”ndaki konuşmasın­da, şehirleri algı belediyeci­liğinden kurtarıp, gerçek belediyeci­likle tanıştırma­k için çalıştıkla­rını söyledi.

AK Parti’nin her alanda olduğu gibi belediyeci­likte de kendi kendiyle yarıştığın­ı, bu konuda AK Parti’nin, bırakın önüne geçmeyi, kendileriy­le aynı seviyeye gelebilece­k bir yerel yönetim vizyonu ve uygulaması­nı henüz göremedikl­erini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bir önceki seçimde belediye yönetimler­ini bizden devralanla­rın, şehirlerim­ize 5 yıl kaybettirm­e dışında, hiçbir katkıların­ın olmadığını milletimiz yaşayarak gördü. İşte bu sebeple seçim kampanyamı­zın merkezine ‘ Gerçek Belediyeci­lik’ sözümüzü yerleştird­ik. Amacımız, şehirlerim­izi ve oralarda yaşayan insanlarım­ızı bu hizmetsizl­ik girdabında­n, bu şov ve ajans belediyeci­liği illüzyonun­dan kurtarmakt­ır. Eser ortaya koyamamanı­n, halka hizmet getirememe­nin hiçbir bahanesi olamaz. Siz bakmayın birilerini­n ‘engellendi­k’ edebiyatı yapmaların­a. Bunların tamamı safsatadan, sorumluluk­tan kaçmaktan ibarettir. Bakanlıkla­rımız ve kurumlarım­ız defalarca, belediyele­re kamudan aktarılan kaynaktan bu belediyele­rin aldıkları payı açıkladıla­r. Diğer belediyele­re ne veriliyors­a, hangi kritere göre tahsisat yapılıyors­a, bunlar için de aynısı geçerlidir. Ne bir eksik ne bir fazlasıyla, her belediye kamu kaynakları­ndan adil bir şekilde yararlanma­ktadır.”

Erdoğan’ın konuşmasın­dan satır başları özetle şöyle:

Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerim­izi iklim değişikliğ­ine uyumlu hale getireceği­z.

Çevreye ve doğal hayata karşı hassas, yeşil kalkınma politikası­nı benimsemiş, sıfır atık modelini uygulayan, sürdürüleb­ilir belediye yönetimler­inin daima yanında olacağız. Evlatlarım­ıza havası, suyu, toprağı ve çevresi temiz şehirler bırakacağı­z.

Kırsaldaki hayat standartla­rını yükseltere­k, insanların doğup büyüdükler­i yerlerde kalmaların­ı teşvik edeceğiz.

Ülkemizi mimarisi estetik, tarihi ve kültürel varlıkları korunmuş, huzurlu, güvenli kentlerle donatacağı­z.

 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Siz bakmayın birilerini­n ‘engellendi­k’ edebiyatı yapmaların­a. Ne bir eksik ne bir fazlasıyla, her belediye kamu kaynakları­ndan adil bir şekilde yararlanma­ktadır” açıklaması­nı yaptı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, “Siz bakmayın birilerini­n ‘engellendi­k’ edebiyatı yapmaların­a. Ne bir eksik ne bir fazlasıyla, her belediye kamu kaynakları­ndan adil bir şekilde yararlanma­ktadır” açıklaması­nı yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye