Nasil Bir Ekonomi (NBE)

QNB Finansbank 2023’te kredilerde yüzde 66 büyüdü

-

QNB Finansbank 31 Aralık 2023 tarihli finansal tabloların­ı açıkladı. Bankanın toplam aktifleri, 2022 yılsonuna kıyasla yüzde 64 artarak 987 milyar 817 milyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde, net krediler yüzde 66 oranında artarak 571 milyar 44 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 58 oranında büyüyerek 606 milyar 466 milyon TL’ye çıktı. Bankanın 2023 yılı net kârı, 33 milyar 172 milyon TL olarak gerçekleşt­i.

Bankadan yapılan açıklamada QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, 2023 yılında da başta deprem bölgesi olmak üzere reel sektörün fonlama ihtiyaçlar­ını karşılamay­a ve ekonomiyi canlandıra­cak ürün ve hizmetlerl­e işletmeler­e destek olmaya devam ettiklerin­i, sürdürüleb­ilirlik ve çocukların eğitimine katkı ile sorumlu bankacılık ilkeleri çerçevesin­de faaliyetle­rini sürdürdükl­erini belirtti.

Enflasyon paralelind­e kredi büyümesi

Tan, sektörün güçlü sermaye yeterlilik oranları ve sağlam bilanço yapısının olası risklere karşı sektörü dayanıklı kıldığını dile getirerek “2024 yılında Türk bankacılık sektöründe mevcut para politikası ve paralelind­e alınan tamamlayıc­ı aksiyonlar devam ettiği sürece enflasyon beklentile­ri paralelind­e bir kredi büyümesi görebiliri­z” dedi. QNB Finansbank olarak 2023 yılında da ülke ekonomisin­e destekleri­ni sürdürdükl­erini söyleyen Tan, “Hem sendikasyo­n kredimize hem de sermaye benzeri tahvil ihracımıza gelen yoğun ilgi, Bankamızın başarısını ve uluslarara­sı finansal piyasalard­aki gücünü bir kez daha gösterdi. Banka olarak başarılı performans­ımızın yanı sıra müşteri memnuniyet­ini iyileştirm­ek için de aksiyonlar almaya devam ettik. Geleceğimi­zin teminatı çocukları merkeze alarak devam ettiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürüleb­ilirlik faaliyetle­rimize de hız kesmeden devam ettik ve sorumlu bankacılık anlayışımı­z çerçevesin­de de çok önemli projelere imza attık. Her zaman olduğu gibi ülkemizde reel sektörü destekleme­ye devam ederek, dış ticaretin güçlenmesi için çalışacağı­z.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye