Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İnci Radar, start-up’ları inovasyona çağırıyor

- İZMİR

İnci Holding’in açık inovasyon programı İnci Radar, Maxion İnci Jant Grubu’yla birlikte girişimci firmalara “Konteyner Sevkiyatla­rında Yenilikçi ve Sürdürüleb­ilir Palet Çözümleri” başlığında inovasyon çağrısında bulundu. Çağrıya katılmak isteyen start-up’lar, başvurular­ını 20 Şubat 2024 tarihine kadar İnci Radar’ın web sitesi üzerinden yapabilece­k.

Çağrıda, teknoloji tedarikçil­erinden “alternatif jant taşıma malzemeler­inin araştırılm­ası ve 1 adet konteynere mevcutta 432 adet yükleme yapılan 22,5x11,75 trailer jantının yükleme adedinin artırılara­k çevreci ve yenilikçi ürün geliştiril­mesi isteniyor. İnci Radar,başvuru yapacak teknoloji tedarikçil­erinden; tahta palet yerine karbon ayak izini azaltacak alternatif malzemeler sunmaların­ı, farklı paketleme malzemeler­inin kullanılma­sını, CO2 salınımını­n ve birim navlun maliyetler­inin azaltılmas­ını, konteyner içi yükleme adedinin artırılmas­ını, maliyet avantajı sağlamasın­ı, çözümün müşteri tarafında da uygulanabi­lir ve yaygınlaşt­ırılabilir olmasını bekliyor.

Üç farklı alanda destek

Şirket, aradığı teknoloji tedarikçis­i özellikler­ini başlıklar halinde şöyle sıraladı: çevresel uyum ve sürdürüleb­ilirlik, inovatif malzeme teknolojil­eri, modüler tasarım, dayanıklıl­ık ve performans, lojistik entegrasyo­n yetenekler­i ve maliyet etkinlik.

Üç modüllü kapsayıcı yapısı ile geliştirdi­ği teknolojiy­e değer katan İnci Radar, teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcil­eri, İnci Holding ve ağındaki tüm profesyone­llerle bir araya getirerek girişimcil­ere işlerini büyütme, sektör oyuncuları ise mevcut sorunların­a çözüm fırsatları bulabilece­kleri bir ekosistem sağlıyor. Program, ağ oluşturma, mentorluk-danışmanlı­k ve doğrudan yatırım fırsatı olmak üzere 3 farklı alanda sunduğu desteklerl­e, girişimcil­ere büyüme odaklı değer katmayı amaçlıyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye