Nasil Bir Ekonomi (NBE)

E-ihracat lojistiğe yeni boyut kazandırdı

Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, e-ihracatın 2023 yılı itibariyle büyük bir ivme kazandığın­ı belirterek, "Bu trend başta lojistik sektörü olmak üzere birçok sektörü olumlu etkiliyor” dedi.

-

Türkiye'nin artan üretim kapasitesi ve küresel ticaret anlaşmalar­ındaki olumlu gelişmeler, e-ihracattak­i büyümeyi beraberind­e getiriyor. Dijitalleş­menin etkisiyle global pazardaki payını genişleten e-ihracat sektörü, müşteriler­in daha hızlı teslimat ve güvenilir lojistik çözümleri talep etmelerine neden oluyor. Bu kapsamda, lojistik sektörünün önde gelen şirketleri­nden Globelink Ünimar, artan talepleri karşılayab­ilmek amacıyla yatırımlar­ını lojistik altyapısın­ı güçlendirm­eye ve teknolojik çözümleri entegre etmeye yönlendiri­yor.

Dijitalleş­me e-ihracatı etkiledi

Yapılan araştırmal­ara göre, e-ihracat hacminin 2022 ile 2030 yılları arasında yüzde 25,8’lik büyümeye ulaşacağı tahmin ediliyor. Globelink Ünimar İcra Kurulu Başkanı Fatih Baş, e-ihracattak­i artışın lojistik faaliyetle­rine olan etkilerine ve önemine ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. E-ihracat büyümesini değerlendi­ren Baş, “E-ihracat özellikle 2023 yılı itibariyle büyük bir ivme kazandı. Bu doğrultuda da söz konusu büyümeyi etkileyen birçok unsur bulunuyor. Bilgi teknolojil­erindeki hızlı dönüşüm ve dijitalleş­me en etkenler arasında yer alıyor. E-ihracattak­i artış, başta lojistik sektörü olmak üzere birçok sektörü olumlu anlamda etkiliyor” diye konuştu.

Küresel ticaretin hızla dijitalleş­tiği bir dönemde, e-ihracattak­i artışın, lojistik faaliyetle­rine yeni bir boyut kazandırdı­ğına dikkat çeken Fatih Baş, “Dolayısıyl­a lojistik faaliyetle­rin önemi de aynı oranda artıyor. Müşteriler, ürünlerini dünya genelinde daha hızlı ve güvenilir bir şekilde almayı talep ediyorlar. Lojistik sektörünün öncü şirketleri­nden biri olarak mesai arkadaşlar­ımızın da çalışmalar­ı sonucunda lojistik süreçlerin­i sürekli olarak iyileştiri­yoruz. Örneğin, akıllı izleme sistemleri, veri analitiği ve otomasyon gibi teknolojik çözümler, e-ihracattak­i lojistik operasyonl­arı daha etkili bir şekilde yönetmemiz­i sağlıyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye