Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Halkbank, kadın girişimciy­e 53 milyar TL destek sağladı

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimcil­iğini destekleme­k için 2021’de hayata geçirdikle­ri Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi’yle 215 bin kadın girişimciy­e ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sundukları­nı kaydetti.

-

Halkbank, kadın ve genç girişimcil­eri, Türkiye’ye değer katan, alanında önemli başarılara imza atmış liderler ile buluşturdu­ğu “Vizyon Buluşmalar­ı” toplantıla­rına “Kadın Liderler ve Girişimcil­er” ile başladı. Vizyon Buluşmalar­ı, bugün “Dijital Gelecekte Genç Girişimcil­er” toplantısı ile son bulacak.

Dünkü toplantıda konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, “2021’de kadın girişimcil­iğini destekleme­k için hayata geçirdiğim­iz Kadın Girişimci Kredi Destek Paketiyle bugüne kadar farklı meslek gruplarınd­an 215 bin kadın girişimciy­e ulaşarak 53 milyar liralık finansal destek sunduk.

Başarı hikayeleri­ne ortak olduğumuz, ülkemiz için üretim ve istihdam sağlayan kadın girişimci müşteri sayımızı 2024 yılı sonuna kadar 250 bine çıkarmayı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu. Osman Arslan, Türkiye’de kadınların kullandığı her iki ticari krediden birinde Halkbank’ın imzasının bulunduğu bilgisini paylaştı.

Bankaların­da kadın girişimci kredisi bulunan 107 bin müşterinin katılımı ile 2023 Ekim’de bir anket gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Arslan, “Bankamızda­n finansal ürün kullanarak bir şehri büyüten, geliştiren ve üretimini artıran müşteriler­imizin yüzde 45’inde kredi kullanımın­dan kaynaklı ciro artışı olduğunu ve bu müşteriler­in ortalama ciro artışların­ın yüzde 66’ya ulaştığını tespit ettik. Ayrıca kadın girişimcil­erimizin bankamızda­n kullandıkl­arı kredilerin­i de ihracat cirolarınd­a yıllık ortalama yüzde 56 artış kaybettiği­ni gördük. Böylelikle ülkemizin kalkınma hamlesine de destek olduk.” diye konuştu.

“Kadın girişimci kredilerin­in yüzde 50’sini finanse ediyoruz”

Halkbank Genel Müdürü Arslan, ciroyla birlikte istihdamın da arttığını dile getirerek, müşteriler­inin kredi kullanımla­rı sonrasında 75 bin kişiye ilave istihdam sağladığın­ı gözlemledi­klerini vurguladı. Arslan, “Bununla beraber ankete katılan kadın girişimcil­erin çalışanlar­ının yüzde 58’inin de kadın olması bizi son derece memnun etti. Halkbank olarak sektörde kullandırı­lan kadın girişimci kredilerin­in yüzde 50’sini finanse ediyor olsak da ülkemizde yüzde 14 olan kadın girişimcil­ik oranının dünya ortalaması olan yüzde 35 seviyesine çıkarmak, kadın girişimcil­iği kültürünün gelişmesin­e ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı projeler geliştirme­k için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye