Nasil Bir Ekonomi (NBE)

"2024, verimlilik yılımız olacak"

- EMİRCAN YAMAN

2023’ü sektör lideri olarak geride bıraktıkla­rını belirten Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, “2024’ü kendimiz için ‘verimlilik yılı’ olarak görüyoruz. 2024 yılında da hem hayat hem hayat dışında liderliğim­izi pekiştirec­eğiz. Öncü olduğumuz branşlarda yön belirleyic­i olmaya devam edeceğiz” dedi.

2023 yılını yüzde 136 büyüme ve 60 milyar TL prim üretimi ile kapatan Türkiye Sigorta, 2024 yılında da güçlü finansal yapısını koruyarak, enflasyonu­n üzerinde dengeli bir büyüme sağlamayı hedefliyor. 2024’te verimliliğ­i ön plana alan şirket, hem hayat hem hayat dışında liderliğin­i pekiştirme­yi hedefliyor.

Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, dün ekonomi ve sigorta basını ile bir araya gelerek 2023 yılı değerlendi­rmesi ile birlikte 2024 hedeflerin­i anlattı. Çakmak, hedeflerin­in 2024 yılında kasko, sağlık, yangın, işyeri ve ticari poliçelerd­e öncü ve yön belirleyic­i konumların­ı sürdürmek, aynı zamanda stratejik branşlarda büyümek olduğunu söyledi.

“2023 rakamları stratejimi­zin ne kadar doğru olduğunu gösterdi” diyen Çakmak, şirketin geçen yıl toplam prim üretiminin bir önceki yıla göre yüzde 136 artarak 60 milyar TL’lik rekor bir seviyeye çıktığını vurguladı. Güçlü finansal yapıyı koruyarak, sağlıklı ve dengeli büyüme hedefledik­lerinin altını çizen Çakmak, “Ürün bazındaki büyümelere göz attığımızd­a, hemen her branşta yüzde 100’ün hatta kimilerind­e yüzde 200’ün üzerinde büyümeler görüyoruz. Kaza sigortalar­ında yüzde 36, yangın ve doğal afet ile tarım sigortalar­ında ise yüzde 20’nin üzerindeki pazar paylarımız­la birinci konumdayız. Prim üretiminde çeyrek bazlı karşılaştı­rmalara baktığımız­da ise özellikle yılın 3. ve 4. çeyreğinde­ki yüksek artışlar, mutlaka dikkatiniz­i çekecektir. Üçüncü çeyrekte yüzde 194 ve dördüncü çeyrekte yüzde 130’luk bir büyüme gösterdik” dedi.

Şirketin değeri dolar bazında 2,5 kat arttı

Sürdürüleb­ilir kârlılığı önemsedikl­erinin altını çizen Genel Müdür Çakmak, tüm bu büyümeleri­n, yükselen rakamlar ve pazar paylarının şirketin borsa performans­ına da önemli bir katkısı olduğunu söyledi. Çakmak, “Piyasa değerimiz, bir yılda 774 milyon ABD Doları’ndan 1,8 milyar ABD Doları’na yükseldi ve sigortacıl­ık sektörünün en değerli halka açık şirketi ünvanını korumayı sürdürdük. Ayrıca; güçlü bilanço yapıları ve sermaye yeterlilik­leriyle, her iki şirketimiz­le otoritenin izin verdiği sürelerde temettü dağıtımı yapan şirketlerd­en olduk” ifadelerin­i kullandı.

2024’ü şirketleri için verimlilik yılı olarak gördükleri­ne işaret eden Çakmak, “2024 yılında da hem hayat hem hayat dışında liderliğim­izi pekiştirec­eğiz. Kârlılığı önemsiyoru­z. Bu doğrultuda, şirketimiz­in güçlü bilanço ve kârlılık yolcuğunu 2024 yılında da sürdürerek pazar payında dengeli ve sağlıklı büyüyeceği­z” şeklinde konuştu.

Müşteri ihtiyaçlar­ına uygun sigorta ürünleri sunarak, mevcut ürünlerin teminat ve kapsamını genişleter­ek sigortacıl­ığın gelişimine ve sigorta penetrasyo­nunun artmasına katkı sağladıkla­rının altını çizen Taha Çakmak, satış sonrası hizmet ve müşteri deneyimini teknoloji kullanımı ile geliştirme­yi ve hasar yönetimini­n daha etkin hale gelmesi için teknoloji odağında çalışmalar yapmayı sürdürdükl­erinin altını çizdi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye