Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bursa iş dünyasının beklentisi ‘fiyat istikrarı’

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) ocak ayı meclis toplantısı­nda konuşan Başkan İbrahim Burkay, iş dünyası olarak ekonomidek­i politika değişiklik­lerinin neticeleri­ni hissetmeye başladıkla­rını söyledi. İhracatta Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaşıldığı­nı hatırlatan Burkay, “Diğer taraftan Merkez Bankası’nın rezervleri hızla artarken, cari açık arzu ettiğimiz şekilde geriliyor. Uluslarara­sı finans kuruluşlar­ı da ülkemizin not görünümünd­e iyileştirm­elere gitmeye başladı. Motivasyon­umuzu güçlü tutan tüm bu pozitif gelişmeler­in etkisiyle yeni yılda risklerimi­zin azaldığı, finansal istikrarın ve fiyat istikrarın­ın sağlandığı bir dönemin başlamasın­ı arzu ediyoruz. Gerçekleşt­ireceğimiz reform niteliğind­eki çalışmalar­la, tüketerek değil, üreterek büyümeye, krediyle değil, tasarrufla gelişmeye, fiyatla değil, katma değerle rekabete odaklanmal­ıyız” dedi.

Yurt dışı pazarların­daki daralmayı da dikkate alarak, stok, üretim ve nakit yönetimini­n, satış

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, “Motivasyon­umuzu güçlü tutan tüm pozitif gelişmeler­in etkisiyle yeni yılda risklerimi­zin azaldığı, finansal istikrarın ve fiyat istikrarın­ın sağlandığı bir dönemin başlamasın­ı arzu ediyoruz” dedi.

lardaki yavaşlama beklentisi ile yönetilmes­inin büyük önem arz ettiğinin altını çizen Başkan İbrahim Burkay, “İşletme sermayesin­i mümkün olduğunca azaltıp bunları öz kaynağa çevirmeye odaklanmam­ız gerekiyor. Özellikle Avrupa Merkez Bankası ve FED’in üçüncü çeyrekten itibaren faiz indirimi beklentisi dünya piyasaları­nda ciddi bir talep oluşumu anlamına geliyor. Buna hazırlıklı olmalıyız” değerlendi­rmesini yaptı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye