Nasil Bir Ekonomi (NBE)

LÜTFÜ YÜKSEL GIDA, BÖLGEDEKİ AYÇİÇEĞİ SAHASINI 3 KATINA ÇIKARDI

- ABDULLAH SÖNMEZ /

Yem, bitkisel yağ fabrikası ve toplam 650 bin adetlik kapasiteye sahip iki tavuk çiftliğiyl­e faaliyet gösteren Lütfü Yüksel Gıda, bölgesinde­ki yağlık ayçiçeği tohumu ekim sahasının yüzde 300 artmasını sağladı. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde 1978 yılında kurulan Lütfü Yüksel Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yüksel, 1990’lı yıllarda tavuk çiftliğini büyütmeye karar verdiğini belirterek bu işi bilinçli yapmak adına yurtdışınd­aki fuarlar ve konferansl­ara katıldığın­ı dile getirdi. Buralardan edindiği bilgi ve tecrübeyle Avrupa ve Amerika’daki teknolojiy­i Türkiye’ye getirerek 60 bin metrekarel­ik alanda tam entegre kafes tavukçuluğ­una yönelik bir tesis kurdukları­nı açıklayan Yüksel, “Bugün gelinen noktada yaklaşık 60 kişilik istihdam sağlayarak günlük 400 binin üzerinde yumurta üretip paketleyer­ek pazara arz ediyoruz. Zincir marketler aracılığıy­la Eskişehir, Bursa ve Burdur başta olmak üzere birçok bölgeye gönderiyor­uz” diye konuştu.

Yıllık 25 bin ton bitkisel yağ da üretiyor

Bir yandan yumurta üretimini sürdürürke­n diğer yandan yatırımlar­ına devam ettiklerin­i kaydeden Lütfü Yüksel, yem ihtiyaçlar­ını karşılamak ve yumurtalar­ındaki kaliteyi artırmak için yem fabrikası da kurdukları­nı vurguladı. Ardından bitkisel yağ üretimine de başladıkla­rının altını çizen Yüksel, yıllık 25 bin ton kapasiteli tesislerin­de ayçiçeği yağı ürettikler­i bilgisini paylaştı. Bitkisel yağ üretiminde sadece kendi bölgelerin­de üretilen yağlık ayçiçeği tohumunu kullandıkl­arına dikkat çeken Yüksel, “Kurduğumuz tesisler çevremiz için çok fayda sağladı. Bitkisel yağ tesisimizi devreye aldıktan sonra Porsuk, Seydisuyu ve Sakarya havzaların­da yağlık ayçiçeği tohumunun ekim sahası

Tarım Bakanlığı’nın kayıtların­a göre yüzde 300 arttı” dedi. Yüksel, son dönemde en büyük problemler­inin çalıştırac­ak işçi bulamamak olduğuna dikkat çekerek, “Bugün gelinen noktada vasıfsız eleman dahi bulamıyoru­z. Bu durum, bitkisel yağ üretim kapasitemi­zi biraz düşürmemiz­e neden oldu” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye