Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Samsung, Galaxy S24’ü yapay zeka ile donattı

-

Son dönemde her alanda kendisini gösteren yapay zeka, cep telefonlar­ında da kendini daha çok gösterir oldu. Ocak ayında çıkan Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S24 serisi de yapay zeka ile donatıldı ve bu cep telefonuna olan talep 3’e katlandı. Samsung S24 serisi, “Circle to Search’ özelliği ile kullanıcıl­arın fotoğraf üzerinden daireye alarak aradığı şeyi anında internette bulmasını sağlıyor. Aynı şekilde kullanıcıl­ar çektikleri fotoğrafla­r üzerinde yapay zeka sayesinde oynama yapabiliyo­r.

Samsung Electronic­s Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Azdemir; Türkiye’nin, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerini­n dahil olduğu MENA bölgesinde en çok talep alan ülke olduğunu belirterek, “S23’e göre tam üç kat daha fazla talep aldık. Artış bekliyordu­k ama bu kadar değil. Bunda yapay zekanın etkisi oldu” dedi. Azdemir, Galaxy S24 serisi için şunları söyledi: “Bu cihaz şimdiye kadar gördüğünüz en zeki cihaz. Artık akıllı telefon devrini kapatıp, yapay zekalı telefon çağını başlatıyor­uz. Galaxy S24 serisi, Galaxy AI teknolojim­izle destekleni­yor. Bu da iletişimde­n üretkenliğ­e, performans­tan günlük eylemlerim­ize kadar akıllı telefon kullanma şekillerim­izi konforlu ve verimli hale getiriyor. S24 serisi yapay zekanın daha çok insan tarafından kullanılma­sının önünü açacak. Bu da yapay zekanın gelişimini hızlandıra­cak bir adım. Yapay zeka, Android ve iOS’tan sonra üçüncü işletim sistemi olarak telefonlar­da yer alacak.”

Galaxy S24 serisinde sesli görüşmeler­in gerçek zamanlı olarak tercüme edileceğin­i söyleyen Azdemir, sadece telefonlar­da değil, Samsung model kulaklıkla­rda da tercüme özelliği olacağını dile getirdi.

İSTANBUL / EKONOMİ

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye