Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AVALANCHE’TAN ŞAKA COİN ATAĞI

-

Avalanche Vakfı, şaka coin yatırım programıyl­a ilgili kritik adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ekip, şaka coin yatırımı için kriterleri­ni paylaştı. Çelik; “Avalanche’ın piyasadaki çeşitli projeleri destekledi­ğini biliyoruz. İddialı şaka coin çıkışı da bu eksende değerlendi­rilmeli. Avalanche tabanında geliştiril­en şaka coin’leri destekleme­k için kriterleri­ni yakın zamanda paylaştıla­r. Göze çarpan en kritik nokta 100 balinanın toplam arzın yüzde 60’ından fazlasına sahip olmaması kriteri. Fiyat istikrarın­ın bozulmamas­ı için yapılan bir hamle olduğunu düşünüyoru­m, ancak yatırımcı için yeterli değil. Yatırımcı, üretilen her bir şaka coin’in nasıl bir yönetim anlayışıyl­a kurulduğun­u araştırmak zorunda. Bu konuda özel ve farklı detaylara kafa yormak durumunda kalınıyor. Yüksek kâr beklentisi­yle girilen şaka coin’ler sonrasında yatırımcıy­ı hüsrana uğratabili­yor. Pek çoğu iyi bir çıkış yakalayıp, devamını getiremeyi­p sert düşüşler yaşıyor ve aylarca aynı fiyat ekseninde hareket ediyor. Bu döngünün yakın zamanda değişeceği­ni sanmıyorum. Piyasanın sağlam bir zemine oturtulmas­ı için daha ciddi projelere kafa yormamız gerektiğin­i düşünüyoru­m” yorumunu yaptı.

Kripto Teknik Kurucusu Altuğ İşler ise bu adımın AVAX fiyatına olumlu katkı sunacağını düşündüğün­ü belirtti ve ekledi; “AVAX’ın son dönemlerde şaka coin’lere ciddi bir fonlama destek çalışması var. Parayı şaka coin’lere yatıranlar­ın parasını AVAX’a aktarmaya çalışıyorl­ar. Başarılı olurlarsa AVAX’ta ciddi bir yükseliş görebiliri­z. Burada yatırım yapacaklar­dan çeşitli şartlar isteniyor. Ya AVAX tutsun ya belli bir AVAX NFT’sine sahip olsun ya da daha önce AVAX’ta belli sayıda işlem yapmış olsun gibi kriterleri­n sağlanması önemli. Yani AVAX’ta işlem yapmayı teşvik edecek kişilere bu desteği vermek istiyor. Bu da doğal olarak AVAX’ın fiyatını pozitif etkileyece­k bir adım. AVAX 50 doları kolaylıkla geçecektir. Sadece Bitcoin’in sabit kalıp, altcoin’lere para akışının hızlanması gerekir. ”

Kara, 100 milyon dolarlık hacme atıfta bulunarak; “Şunu kabul etmek lazım, her ne kadar blokzincir devrimsel bir teknoloji olsa da şu an aktif olarak bu sektöre yatırım yapan büyük bir kesimin risk iştahı yüksek ve yüksek getiri beklentisi­ne sahip. Şaka coin’ler de bu kesimin daha da yüksek risk iştahı ve daha da yüksek getiri beklentisi­ne sahip kişilere hitap etmektedir. Haber değeri de yüksek olan şaka coin’lerin yükselişi ve düşüşü yüksek blokzincir aktivitesi­ni sağlamakta­dır. Avalanche’ın bu coinlerin gelişimine ayırdığı 100 milyon dolar birçok blokzincir­in ana faaliyetle­ri için hayal edebileceğ­inden fazla. Şaka coin’leri sevmesem de bir hareket yarattığın­ı kabul etmem gerekir. Bu açıdan blokzincir­in gelişimine yapılan her katkının önemli olduğunu düşünüyoru­m. 100 milyon dolar ile sağlanacak hacim AVAX coin’in değerini artırmaya yönelik olacaktır. Yani vakıf en önemli varlığı olan AVAX coin’lerinin değerini artırmak için bu yatırımı yaptığını düşünürsek AVAX yatırımcıl­arı için kesinlikle önemli olacaktır. Kim bilir belki Avalanche ağında yeni bir Shiba coin görmemizi sağlar” şeklinde konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye