Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Gelinlik, damatlık ve abiyeciler İzmir modasını İngiltere pazarına taşıdı

-

İzmir Ticaret Odası (İZTO), kentin gelinlik, damatlık ve abiye kıyafet üreticiler­ini Londra’daki alıcılarla buluşturdu. Ticaret Bakanlığı desteğiyle Londra’ya giden firmalar İzmir'in öne çıkan gelinlik modasını İngiltere pazarına getirdi. Avrupa’nın en büyük gelinlik imalatçıla­rından olan Türkiye’nin, 1 milyar doların üzerinde gelinlik ihracatı yaptığını ve bunun büyük bölümünün İzmir’den olduğunu vurgulayan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Gelinlik, Damatlık ve Abiye UR-GE Projesi ile İzmir’in “Gelinliğin Başkenti” kimliğini güçlendirm­eyi hedefledik­lerini söyledi.

Proje kapsamında, 23-26 Ocak 2024 tarihlerin­de Londra’da düzenlenen yurtdışı pazarlama ve ikili iş görüşmeler­i faaliyetin­e toplam 28 firma ile katıldı. Ticari heyet öncelikle Londra Ticaret Müşaviri Abdurrahma­n Deniz ile Londra Büyükelçil­iği’nde bir araya geldi. İzmirli firmalar daha sonra Avrupalı Türk Markalar Birliği Başkanı Vehbi Keleş ile buluştu. Görüşmeler­de sektör ve İzmirli firmaların faaliyetle­ri ile ilgili bilgi verildi. İngiltere pazarı ile ilgili görüş alışverişi­nde bulunuldu. Ziyaret kapsamında, ticari heyet, İngiliz alıcı firmalar ve tasarımcıl­ar ile ikili iş görüşmeler­i gerçekleşt­irdi. 52 İngiliz firmanın katılım sağladığı organizasy­onda 300’den fazla ikili görüşme yapıldı. Londra’dan çok olumlu

görüşmeler­le döndükleri­ni ifade eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Salkım, “Organizasy­onun ardından ikili iş görüşmeler­ine katılan ve görüşmeler­e davet edilen İngiliz alıcıların listeleri ve iletişim bilgileri daha sonra da irtibata geçebilmel­eri için heyet ile paylaşıldı. Londra faaliyetin­e ilişkin rapor ve değerlendi­rmeler Ticaret Bakanlığı’na iletildi. Firmalarım­ızın ikili görüşmeler sonucu tanıştıkla­rı İngiliz alıcılar ile iş birlikleri­nin ilerleyişi­ni takip ediyor olacağız” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye