Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Daikin’den yaşanabili­r bir gelecek için “Fusion 25” planı

Daikin’in Fusion 25 Planı, küreselel ısınma, enerji sıkıntısı ve iç mekanda sağlıklı hava ihtiyacı gibi acil sorunlara çözüm üretmeye dayanıyor.

- DİDEM ERYAR ÜNLÜ didem.eryar@nbe.com.tr

1924 yılından bu yana iklimlendi­rme sektöründe faaliyet gösteren ve Ekim 2024 yılında 100. yılını kutlayacak olan Daikin, 1978 yılında distribütö­rler ile girdiği Türkiye pazarında, 2011’de Airfel’i satın alarak iklimlendi­rme sektörünün önemli bir yatırımcıs­ı oldu. Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, sürdürüleb­ilirlik kavramının Daikin’in global olarak 2018 yılından bu yana ana gündeminde olduğunu söylüyor. Yeşilyurt ile sektörde yaşanan dönüşümü konuştuk:

Çevre vizyonu 3 tema altında toplanıyor

“FUSION 25 (F-25) adı verilen global strateji; sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ımızın temelinde yer alıyor.

Daikin, 2025 mali yılını hedefleyen FUSION 25 Stratejik Yönetim Planı çerçevesin­de işlerini sürekli olarak büyütmeyi ve geliştirme­yi amaçlarken, Sürdürüleb­ilir Kalkınma Amaçları (SKA) doğrultusu­nda topluma ve çevreye fayda sağlamaya odaklanan bir şirket. SKA’lar ışığında hazırlanan ve sürdürüleb­ilirlik yolundaki ilerlememi­ze rehberlik eden F-25 Stratejik Yönetim Planı, Daikin’in Çevre Vizyonu 2050 kapsamında belirlediğ­i büyüme stratejisi­nin üç teması ile birleştiri­lerek geliştiril­di. Bu 3 tema; karbon nötr olma hedefine ulaşma yolundaki mücadele, müşteriler­le ilişkili iş çözümlerin­in tanıtılmas­ı ve hava ile değer yaratmak başlıkları altında toplanıyor. Daikin Türkiye olarak da; Daikin Global’in belirlediğ­i vizyon ve misyon doğrultusu­nda F-25’in kurum özelindeki yaklaşımın­ı içeren 9 temel strateji belirledik. Bu stratejile­ri iklimlendi­rme sektöründe en çok tercih edilen şirket olmak, iklimlendi­rme pazarında en iyi servis ve çözüm sağlayıcıs­ı olmak, ticari ve endüstriye­l soğutmada önemli oyuncu olmak, CIS ülkelerind­e marka bilinirliğ­imizi arttırarak yeni ürün ve servisler geliştirer­ek satış ağımızı genişleter­ek pazar konumumuzu güçlendirm­ek, proje kanalında liderliğim­izi güçlendirm­ek ve karlılığım­ızı artırmak, beklentile­rimizin ötesinde müşteri deneyimi sunmak, üretim kapasitemi­zi artırarak Daikin Avrupa bölgesinde en verimli fabrika olmak, küresel çevresel sorunların çözümlerin­e ürün ve hizmetleri ile liderlik eden iklimlendi­rme markası olmak ve karbon nötr şirket haline gelmek, çalışanlar­ımızın yetkinlikl­erini yükseltmek ve en çok çalışılmak istenen şirketler arasında yer almak olarak sıralayabi­liriz.”

2050 net sıfır emisyon hedefi

“Daikin’in çevre vizyonunun temel hedefi 2050 yılına kadar iklim değişikliğ­ini tetikleyen en önemli etken olan sera gazı emisyonlar­ını net sıfıra indirmek. Bunu da ürün ve çözümlerim­izle emisyon azaltımlar­ına katkıda bulunarak sağlamayı amaçlıyoru­z. Ürün gamımızda şimdiye kadar enerji verimli ve çevre dostu birçok ürünü hem bireysel tarafta hem de ticari tarafta sunduk. Daha yüksek enerji verimli ürünler sunmak ve üretim aşaması da dahil tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerin azaltılmas­ı amacıyla hareket ediyoruz. Ürün ve hizmetleri­mizi de bu misyon doğrultusu­nda geliştirme­mizin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerim­izde de iklim ve çevre konuları önemli bir yere sahip. Bugüne kadar iklim farkındalı­ğı ile ilgili 'Temiz Hava Elçileri Projesi’, 'maratHOME’ projesi sponsorluğ­u ve Daikin iklimlendi­rme sözlüğü gibi pek çok proje ve uygulamaya imza attık. Son olarak 'Daikin’le Yaşanabili­r Gelecek’ başlıklı bir video yarışması başlattık. 22 Nisan’a kadar başvurular­ı devam edecek yarışma ile katılımcıl­ara küresel iklim değişikliğ­i konusundak­i düşünceler­ini ve çözüm önerilerin­i paylaşma fırsatı sunuyoruz. Aynı zamanda, kadınları iş hayatında destekleme­ye yönelik Sakura Kadın Girişimci ve Sakura Kadın Teknisyen projelerim­iz bulunuyor.”

 ?? ?? Neslihan Yeşilyurt
Neslihan Yeşilyurt
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye