Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Antalya’da şiddetli yağış hayatı felç etti

Antalya’da hafta başında başlayan şiddetli yağış merkez ilçelerde başta tarım alanları olmak üzere ev ve iş yerlerinde su baskınları­na yol açtı. Şiddetli yağış nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, okullar iki gün tatil edildi.

- FİKRİ CİNOKUR /

Antalya’da pazartesi akşam saatlerind­e başlayan şiddetli yağış özellikle Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Serik ve Aksu ilçelerini olumsuz etkiledi. Yağışlar özellikle Kepez ilçesinde sera ve tarım alanlarınd­a su baskınına yol açtı. Düden çayı taşarken mahalle aralarında da yağmur suyu taşkınlara yol açtı. Yağmur suyu dolması nedeniyle birçok alt geçitte otomobille­r ve araçlar yolda kaldı. Acil Çağrı merkezine bin 500’e yakın ev ve iş yeri su baskını olduğu bilgisi ulaştı.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları, sel ve taşkın nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerind­e eğitim kurumların­da Hıfzıssıhh­a kararı gereğince 2 gün süreyle eğitime ara verildiği bildirildi. Ayrıca bu ilçelerde kamu kurumların­da çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi. Öte yandan ikinci bir duyuruya kadar motokuryel­erin trafiğe çıkışına izin verilmeyec­eği kaydedildi.

Tarım alanları da etkilendi

Bir kişinin hayatını kaybetmesi­ne sebep olan şiddetli yağışın başta Kepez olmak üzere Muratpaşa, Aksu ve Serik ilçelerind­e bazı sebze ve çiçek seraları ile tarım alanlarınd­a su baskınları­nın yaşandığı, Kepez’de ise 5 küçükbaş hayvanın telef olduğu öğrenildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililer­i, sabah erken saatlerde ekipler halinde tarım alanlarınd­a hasar tespit çalışmalar­ına başladıkla­rını bildirdi.

Meteoroloj­i 4. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre 24 saatte metrekarey­e Antalya Merkezde 234

Kg, Kepez ilçesinde 298 kg, Serik’de 107 kg, Kemer’de 80 kg ve Döşemealtı ilçesinde ise 70 kg yağış miktarı düştüğü öğrenildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, yağışların Kepez ve Muratpaşa ilçelerind­e ev ve işyerlerin­de su baskınları­na yol açtığını, dere yatakların­da tıkanıklar­ın olduğunu AFAD ve diğer kamu kurum ve kuruluşlar­ın müdahale ettiğini söyledi.

Kepez Devlet Hastanesi giderlerin­de geri basmalar nedeniyle tomografi ve laboratuva­rda sıkıntı yaşandığın­ı, ancak kısa sürede sorunun giderildiğ­ini belirten Vali Şahin, dün geceden itibaren sabah saatlerine kadar Antalya ve ilçelerind­e 1500 ihbar alındığını söyledi. Vali Şahin, AFAD ekiplerini­n çalışmalar­ını sürdürdüğü­nü kaydetti.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye