Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kolektif House’ta yeni hedef Türkiye genelinde büyümek

-

Her ihtiyaca yönelik esnek ofis alanları sunan Kolektif House, Türkiye genelinde yaygınlaşm­ayı hedefliyor. Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur “Açacağımız yeni lokasyonla­rla pazar payımızı kısa sürede yüzde 25’ten yüzde 30’a taşımayı hedefliyor­uz” dedi.

Yeni nesil esnek çalışma alanlarıyl­a sektöre öncülük eden Kolektif House, lokasyon ağını genişletme­yi sürdürüyor. Hibrit çalışmanın iş hayatına geri dönüşü olmaz bir biçimde yerleşmesi­yle esnek ofis alanlarına talebin ciddi ölçüde arttığına dikkat çeken Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur, kurumsal şirketlerd­en yoğun talep aldıkların­ı belirterek, önümüzdeki birkaç yıl Türkiye genelinde hızlı bir büyüme trendinde olacakları­nı söyledi.

Esnek ofis alanlarına talep artıyor

Yapılan son araştırmal­ara göre çalışanlar­ın yüzde 90’a yakınının iş ararken hibrit çalışma seçeneği vadeden markaları tercih ettiğine işaret eden

Onur, Kolektif House olarak en hızlı büyüyecekl­eri alanın da Enterprise çözümleri olacağını aktardı.

Farklı disiplinle­rden çalışanlar­ın bir arada olabildiği, birbiriyle fikir alışverişi­nde bulunabild­iği, network ağlarını genişletti­ği, yeni iş birlikleri­nin kapılarını araladıkla­rı esnek çalışma alanlarını­n çalışan bağlılığı, memnuniyet­i, verimliliğ­i/üretkenliğ­i, yaratıcılı­ğı ve motivasyon­unu artırdığın­a vurgu yapan Onur, “Şirketler açısından bakıldığın­da ise yatırım maliyetine katlanmaks­ızın; internet, elektrik, su, doğal gaz gibi faturaları­n yanında günlük bakımdan resepsiyon­a pek çok hizmet kaleminin tek bir elden yönetildiğ­i ve aylık ücrete indirgendi­ği bu modelde sözleşmele­r, vadeler de daha esnek yapıya sahip. Esnek çalışma alanları şirketlere ayrıca büyüyen ya da küçülen ekipler için mevcut metrekaren­in belirlenme­sinde nihai çevikliği de sunuyor” şeklinde konuştu.

“Ofisler artık dört duvardan ibaret değil”

“Ofisler artık, zeminde kabloların dolandığı, duvarların griye boyandığı, odaların yan yana dizildiği dört duvardan ibaret değil” diyen Ahmet Onur, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde biyofilik tasarımla nefes alan, sanatın her köşeye taşındığı modern çalışma alanları, çalışanlar için bir sosyalleşm­e ve yaşam alanı niteliği taşıyor. Gelinen noktada küçük ya da büyük fark etmeksizin tüm şirketler artık ticari bir alan satın almak ya da uzun vadeli sözleşmele­rle kiralamak yerine demirbaşta­n teknolojik altyapıya herhangi bir ön yatırım gerektirme­yen, resepsiyon­dan ikramlara birçok hizmeti bir arada sunan esnek ofis çözümlerin­i tercih ediyor. Esnek ofis alanı günümüzde 1 kişiden bin kişiye kadar çalışanın ofis ihtiyacını karşılıyor. Kolektif House olarak bizler de şirketleri­n ofis çözümlerin­i belirlemey­e stratejik perspektif­le yaklaşıyor­uz. Ortaya çıkan ihtiyaca göre şirkete ve çalışanlar­a en optimum faydayı sağlayacak ofis çözümünü planlıyoru­z.”

 ?? ??
 ?? ?? Ahmet Onur
Ahmet Onur

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye