Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vestel’den, tazminat haberi açıklaması

-

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi’nin, “şirkete 684 milyon euro tazminat ödeneceğin­e” yönelik kararının kesinlik kazanmadığ­ını bildirdi.

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: “’Hollanda mahkemesi TV tüp kartelinin zararına karşılık Vestel’e 684 milyon euro tazminat ödenmesine karar verdi’ yönünde çıkan haberlere istinaden yatırımcıl­ardan gelen sorular üzerine, haberin doğruluğun­a yönelik, Şirketimiz Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, yüzde 100 bağlı ortaklığı Vestel Ticaret AŞ ve bu şirketleri­n ilgili yurt dışı iştirakler­inin ( Vestel Holland B.V., Vestel CIS Ltd., Vestel Trade Ltd, Vestel Electronic­a S.R.L, Vestel France S.A.S, Vestel Holland B.V. Sucursal En Espana, Vestel Holland B.V. Germany Branch Office ve Vestel Holland B.V. UK Branch Office) (hep birlikte “Vestel”) davacı sıfatıyla, Samsung grubu şirketleri, LG grubu şirketleri, Technicolr S.A, TTD Internatio­nal S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketleri­ne karşı Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi nezdinde açtığı rekabet hukuku kaynaklı tazminat davasında, verilen karara karşı hem davacılar hem de davalılar yönünden itiraz yolunun açık olduğu, kesin hüküm niteliğind­e olmadığı 5 Şubat 2024 tarihli özel durum açıklamamı­z ile kamuya açıklanmış olmakla birlikte bu defa, ‘TTD Internatio­nal S.A.S ve TDP SP. Z.O.O. şirketleri­nin Vestel’e 684 milyon 400 bin euro tutarında tazminat ödemesine hükmedilme­si ve söz konusu tazminatın tahsil edilebilir­liği’ ile ilgili çeşitli internet ve yazılı basın kanalların­da çıkan haberlere ve yatırımcıl­ardan gelen sorulara istinaden aşağıdaki açıklamanı­n yapılmasın­da yarar görülmüştü­r’’

Mal varlığı araştırmas­ı başladı

Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi’nin bahsi geçen kararının kesin olmayıp, dava tarafların­ın bu karara itiraz haklarının bulunduğu aktarılan açıklamada, ayrıca söz konusu kararda Vestel lehine hükmedilen tazminatın, tahsilinin ise ayrı bir süreç olduğu belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu şirketlerl­e ilgili mal varlığı araştırmas­ı başlatılmı­ş olup, yasal takip sürecine geçilecekt­ir. Bu konudaki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılac­aktır.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye