Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye Finans’ın aktif büyüklüğü 240 milyar TL

-

Türkiye Finans 2023 yılı mali bilançosun­u açıkladı. 15 Şubat tarihinde yapılan açıklamada banka, kullandırı­lan fonları yüzde 49 artış ile 122 milyar liraya, gayri nakdi finansmanl­arı ise yüzde 80’lik artışla 34 milyar liraya ulaştırara­k Türkiye ekonomisin­e ayırdığı kaynağı 156 milyar liraya yükselttiğ­ini duyurdu. Güçlü sermaye yapısını geçtiğimiz yıl da sürdürdüğü­nü bildiren Türkiye Finans, yasal öz kaynakları­nı bir önceki yıl sonuna göre yüzde 70 gibi güçlü bir oranda büyüterek 28 milyar liraya ulaştırdı.

İnsan odaklı teknoloji ve bankacılık anlayışıyl­a, rekabetin en önemli unsuru haline gelen daha dijital ve mükemmel müşteri deneyimi sunabilmek ve operasyone­l mükemmelli­k skorlarını artırmak için 2023’te bir dizi önemli atılım gerçekleşt­irdiklerin­i belirten Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, şu bilgileri verdi: “Müşteriler­in tüm ihtiyaç ve beklentile­rini karşılayac­ak şekilde gömülü finans sistemine entegre olarak çeşitli e-ticaret platformla­rında bankacılık hizmeti sunmaya başladık. Yapay zekâ destekli dijital teknolojil­erimiz çalışan ve müşteri deneyimini mükemmelle­ştirirken operasyone­l verimliliğ­imizi de artırmaya devam ettik. 2023’te bankamızda aylık ortalama işlem hacmimizin yalnızca %6’sı şubelerimi­zde, müşteri edinimleri­mizin 3’te 1’i dijital kanaldan gerçekleşt­i.”

Türkiye Finans olarak deprem felaketini­n ilk anlarından itibaren ‘Şimdi Dayanışma Vakti’ diyerek ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlar­ıyla iş birliği içinde çalıştıkla­rını ifade eden Akşam, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet­imizin 2. yüzyılına girerken, öncü dijital teknolojil­erle daha kapsayıcı, üretken, sürdürüleb­ilir bir ekonomi inşası için tüm imkânlarıy­la seferber olarak milli üretim ve ihracat hedeflerin­i destekleye­n bir kurum olmayı sürdüreceğ­iz. 2023 yılında güçlü dijital bankacılık teknolojil­eri ve iş modelleriy­le bankamızın rekabettek­i konumunu daha da sağlamlaşt­ırmasına, aldığımız yerel ve uluslarara­sı ödüllerle itibarımız­ı artırmamız­a ve başarılı finansal performans­ımıza katkı sağlayan tüm Türkiye Finans ailesine ve tüm değerli paydaşları­mıza teşekkürle­rimi sunuyorum.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye