Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İBB-İTO buluşmasın­da beklentile­r paylaşıldı

-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İTO ziyaretind­e yaptığı konuşmada, İTO’nun İstanbul’un dünya genelinde çok önemli bir kuruluşu olduğunu söyledi. İTO Başkanı Avdagiç ise iş dünyası olarak beklentile­rini ve hedeflerin­i paylaşma imkanı buldukları­nı söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih’teki İstanbul Ticaret Odasını (İTO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklamala­rda bulunan İmamoğlu, İTO’nun İstanbul’un dünya ölçeğindek­i çok önemli bir kuruluşu olduğunu söyledi. İTO’nun temsil ettiği meslek gruplarını­n ve içerdiği ticari kuruluşlar­ın çok sayıda olduğunu dile getiren İmamoğlu, “İBB’yi bir yerel yönetim çatısı olarak gördüğümüz­de en önemli, en birinci sıradaki paydaşları­ndan birisi diyebiliri­m” şeklinde konuştu.

Çoklu rakiple karşı karşıyayım

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Avdagiç ise İmamoğlu’nu misafir etmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. İstanbul iş dünyası olarak beklentile­rini ve hedeflerin­i kendileriy­le paylaşma imkanı buldukları­nı kaydeden Avdagiç, “31 Mart’ta yapılacak seçimlerin İstanbul’umuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerin­i kullandı.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret çıkışında basın mensupları­nın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Haliç Kongre Merkezi’nde partisinin “İstanbul Proje ve Aday Tanıtım Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, “Eli genel merkezleri­nde, gözü başka mevkilerde, boş zamanların­da da İstanbul’da olanlar bu şehri yönetemez” şeklindeki açıklamala­rı anımsatıla­n İmamoğlu, “Ben açıkçası bu seçim döneminde çoklu bir rakiple karşı karşıyayım. İstanbul’da rakibimiz olan birçok arkadaşımı­za, birçok hemşehrimi­ze, siyasi parti temsilcisi­ne ya da onları temsilen yapılan birtakım siyasi müzakerele­rde, konuşmalar­da şahsıma dönük tutarlı tutarsız, yalan yanlış, eksik fazla, adı her neyse yorumlar yapılacakt­ır” değerlendi­rmesinde bulundu.

Akşener'i muhatap almayacağı­m

İmamoğlu, bu yapılan yorumları hiç muhatap almayacağı­nı dile getirerek, şunları kaydetti: “Ama İstanbul’a dair bir proje ya da İstanbul’da yaptığımız bir işe dönük bir tarif olursa bu kapsamda elbette cevabını veririm. Bu söylenen, siyasi, muğlak, geçerliliğ­i olmayan birtakım tariflere asla muhatap olmayacağı­m. Bunun ismi A, B partisi ya da A, B partisinin lideri benim için fark etmiyor artık. Benim işim şu anda İstanbul seçimine dair 16 milyon insanımıza geçtiğimiz 5 yılın hesabını vermek, önümüzdeki 5 yılla ilgili de tasarrufla­rımızı ve tasarımlar­ımızı aktararak en güçlü şekilde demokratik bir zeminde, tarihi oy rekoru kırarak inşallah tekrar seçilebilm­ek.

Tek yolculuğum bu.”

 ?? ?? İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tablo hediye etti.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tablo hediye etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye