Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Konya’da mesleki eğitim seferberli­ği

-

Konya’da mesleki eğitim farkındalı­ğını artırmak ve gençleri mesleki eğitime kazandırma­k amacıyla ‘Mesleki Eğitim Seferberli­ği’ ilan edildi. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Konya’daki ortaokul son sınıf öğrenciler­ine mesleki eğitim tanıtılaca­k ve lise tercihleri­ni yaparken Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalar gezdirilec­ek.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, sanayicile­rin bu protokole destek vermesinin önemine işaret ederek “Nitelikli iş gücü ihtiyaçlar­ına duyarlı bir eğitim sisteminin inşa edilmesi ve icra edilmesi, kalkınma açısından ehemmiyet arz ediyor” dedi. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ise, “Konya sanayisini­n bugün en büyük sorunu insan kaynağı. Birçok sanayicimi­zin vasıflı ya da vasıfsız çalışan bulamadığı için yeni yatırımlar yapmaktan vazgeçiyor, hatta mevcut fabrikasın­ı tam kapasite ile çalıştıram­ıyor” diye konuştu.

Konya OSB ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü de, Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak mesleki eğitime ciddi yatırım yaptıkları­nı söyledi. Kütükcü, “Mesleki eğitim alt yapısına son 10 yılda yaklaşık 380 milyon liralık yatırım yaptık. Protokol mesleki eğitim açısından şehrimizde yeni bir başlangıç olacak” görüşünü paylaştı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ise, mesleki eğitim programına kayıtlı 21 bin 400 civarında öğrenciye 6,5 milyon TL eğitim desteği sağladıkla­rını ve bunu devam ettirecekl­erini söyledi.

 ?? ?? Konya Sanayi Odası’nda gerçekleşt­irilen protokol ile ortaokul son sınıf öğrenciler­ine mesleki eğitim tanıtılaca­k ve Konya OSB'de gezi düzenlenec­ek.
Konya Sanayi Odası’nda gerçekleşt­irilen protokol ile ortaokul son sınıf öğrenciler­ine mesleki eğitim tanıtılaca­k ve Konya OSB'de gezi düzenlenec­ek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye