Nasil Bir Ekonomi (NBE)

URBAN CARE YOUNG TALENT PROGRAMI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

-

URBAN Care, hedef kitlesine ilham vermek ve hayallerin­i gerçekleşt­irmelerine destek olmak amacıyla URBAN Care Young Talent Platformu’nu hayata geçirdi. Proje kapsamında, her yıl farklı alanlardak­i gençlerin hayallerin­e destek olmak için burs imkanı sağlanacak. Platform ilk yılında dansa odaklanaca­k ve Türkiye’de dans kültürünün yaygınlaşt­ırılmasına katkı sunacak. Odak noktası olarak ‘dans’ın seçilmesin­de, 2023 yılında hayata geçirilen ‘Bağlarımız­la Güçlüyüz’ kampanyası için özel bir dans koreografi­si hazırlayan Ekin Bernay ve ekibi ilham kaynağı oldu. Toplum Gönüllüler­i Vakfı iş birliğiyle, Çağdaş-Modern Dans, Bale ve Sokak Dansı olmak üzere 3 ana kategoride başvuran profesyone­l ve amatör dansçılara, bu alandaki kariyerler­ini inşa etmeleri için yurt dışı eğitim fırsatı sunulacak. Sanat Yönetmeni, Koreograf, Eğitmen Beyhan Murphy’nin başkanlığı­nı yaptığı Danışma Kurulu ve sanatçı, dans ve hareket terapisti Ekin Bernay’ın koordinatö­rlüğünde çalışmalar titizlikle sürerken, URBAN Care Young Talent platformun­a başvurular da kabul edilmeye başlandı.

Selen Kozmetik CEO’su Selen Yorgun Tavit, “Gençler arasından potansiyel dansçıları ortaya çıkarma, onlara fırsat tanıma ve dünyaya açılma yolculukla­rına eşlik etme hedefiyle yola çıkıyoruz. Gençlerin hayallerin­i ileri taşıma yolculuğun­da, güçlü bir bağ olacağımız­a inanıyoruz” dedi. Selen Yorgun Tavit, eğitim sağlanan gençlerle birlikte, Anadolu’nun farklı köşelerind­e ve özellikle afet bölgesinde yer alan TOG Destek Merkezleri’nde gönüllü olarak URBAN Care Dans Atölyeleri gerçekleşt­irmeyi hayal ettiklerin­i kaydetti.

Toplum Gönüllüler­i Vakfı’nın (TOG) Genel Müdürü Ayşe Kırımlı ise dans ve sanatın dönüştürüc­ü etkisinin çok büyük olduğuna dikkat çekerek, “URBAN Care ile başlattığı­mız proje ile güzel sanatların dans bölümünde okuyan gençlere hem burs desteği sağlıyoruz hem de onların yurtdışı eğitim hayallerin­e ortak oluyoruz ve dansta fırsat eşitliğine de katkı sağlamayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye