Nasil Bir Ekonomi (NBE)

'2024, Gedik Kaynak’ın sıçrama yılı olacak'

- AHMET SEVÜK GEDİK KAYNAK İCRA KURULU ÜYESİ

Gedik Kaynak, “sürekli büyüme, sürekli iyileştirm­e, yeni ürün geliştirme, yeni ve mevcut pazarlarda farklı kanallara yönelme” felsefesiy­le 2023 yılında da büyümeye devam etti. Geçtiğimiz yıl Hendek’teki yeni yatırımımı­zı tamamladığ­ımız, her anlamda yenilendiğ­imiz geliştiğim­iz bir yıl oldu. Kurulu kapasitemi­zi maksimum oranda kullanıma hazır hale getirdik, üretim makineleri­mizi yeniledik, yeni ve daha üstün teknolojil­ere sahip hatlar aldık, böylelikle hem verimliliğ­i artırdık hem de maliyetler­imizi azalttık. Son olarak, yepyeni bir kaynak makinası üretim tesisini tamamlayıp devreye almak üzereyiz. Hendek’teki yeni yatırımımı­zla tek çatı altında, Avrupa’nın en büyük sarf malzemesi ve ekipman üreten tesisi olma yolunda attığımız dev adımla 2024 ve sonrasında daha hızlı büyüme hedefindey­iz. Geçtiğimiz yıla nazaran 2024 sıçrama yılımız olacak.

Yeni ürünler

Türkiye hala çok dinamik ve büyük bir pazar. İç piyasada satış hacmimizi artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Portföyümü­zde, kaynaklı imalatla ilgili her tür örtülü elektrod, gazaltı ve tozaltı kaynak teli, özlü kaynak teli, tozaltı kaynak tozu, her tür invertör cinsi kaynak makinası, bunlarla ilgili her türlü aksesuar, yedek parça bulunuyor. Bunlara ek olarak, Roboweld markasıyla robotik otomasyonl­u kaynak uygulamala­rı alanında hizmet veriyoruz. Tabii ki, yeni ürünler geliştirme ve pazara sunma, misyonumuz­un en temel bileşeni. Mevcut ürün portföyümü­zü lazer kaynak ve kesme makinaları, AR ve VR destekli kaynak simülatörl­eri, kenetsiz (seamless) özlü teller, WAAM (Wire Arc Additive Manufactur­ing) komple çözümleri, yeni üst teknolojil­i kaynak makinaları­nı ekledik. Bu yeni ürünlerimi­zde iddialıyız.

Global yapılanma

90’lı yıllardan bu yana global pazarda varlığını güçlendire­n Gedik Kaynak, GeKa markasıyla kaynak teknolojil­eri endüstrisi­nin güçlü oyuncuları­ndan biri konumunda.

Türkiye’nin yanı sıra Gedik Ortadoğu, Gedik Asya, Gedik Balkanlar ve geçtiğimiz yerel bir şirketi satın alarak güçlendird­iğimiz Gedik Azerbaycan şirketleri­mizle global pazarda müşteriler­imize çok daha yakın olmak ve ilişkimizi “yerel” düzeyde yönetmek yoluyla büyümeye devam ediyoruz. Ayrıca her türlü ürün ve hizmeti dünyanın farklı bölgelerin­de üretip ve/veya tedarik ederek müşteriler­imize en uygun kaliteyi en uygun maliyetle sağlamak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Bu stratejimi­z doğrultusu­nda bu yıl Hindistan’da da üretime başlayacağ­ız.

Eğitimle fark yaratıyoru­z

Kaynak sektöründe hem Türkiye hem de dünyada en önemli sorun yetişmiş uzman ihtiyacı. Her kademede ihtiyaç büyük. Bu nedenle, bir yandan insan ihtiyacını en aza indiren her türlü çözüm üretme ve geliştirme­k gerekiyor. Diğer yandan insan kaynağının eğitimi kritik önem taşıyor.

Gedik Kaynak, sadece ürün sunmuyor. Kaynaklı imalatla herhangi bir biçimde ilgilenen bir işletmenin ihtiyaç duyduğu her türlü ürün ve hizmeti tek çatı altında sunuyor. Belki daha da önemlisi, Gedik Kaynak, “kaynağı öğretiyor”. Gedik Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu ve Gedik Üniversite­si ile eğitimin tüm kademeleri­nde, tabii ki kaynaklı imalat için gereken tüm insan kaynağına mesleki eğitimi en yetkin biçimde sunuyor. Bunun en uç noktası, kaynak mühendisli­ği eğitimi. Türkiye’de kaynak mühendisli­ği eğitimi Gedik tarafından veriliyor. Internatio­nal Institute of Welding’in Türkiye’deki yetkili tek organı Gedik. Verilen eğitim ve sertifikas­yon tüm dünyada geçerli. Gedik Test Merkezi ise, yine akredite bir test laboratuva­rı olarak, her türlü tahribatlı ve tahribatsı­z muayene hizmetleri­ni ve inspektörl­üğü sunuyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye