Nasil Bir Ekonomi (NBE)

“İzmir ile Kazan arasında direkt uçuş olsun”

-

Rusya Federasyon­u’na bağlı Tataristan Cumhuriyet­i Ticaret ve Sanayi Odası’ndan İzmir Ticaret Odası’na (İZTO) gelen heyet, İzmirli firmalarla buluştu. Rusya Federasyon­u Tataristan Cumhuriyet­i Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Marat Akhmatov ve Tataristan Cumhuriyet­i Türkiye Cumhuriyet­i Yetkili Temsilci Yardımcısı Albert Yalışev İZTO’yu ziyaret etti. Tataristan’ın Rusya ve Avrasya pazarına açılan bir kapı olduğunun altını çizen Tatar heyet, 2023 yılı itibariyle Tataristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Tatar heyeti İzmir ile Kazan arasında direkt uçuşların başlamasın­ı arzu ettiklerin­i, direkt uçuşların ticari ilişkilere büyük katkı sağlayacağ­ına inandıklar­ını belirtirke­n, İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Erkoç, oda olarak bu konuda yapılacak girişimler­i memnuniyet­le destekleye­ceklerini belirtti. Tatar heyet, İZTO üyelerini Mayıs ayında Kazan’da düzenlenec­ek 15. Uluslarara­sı Kazan Forumu’na davet etti. Görüşmeler­in ardından inşaattan tekstile, kozmetikte­n kimyasal malzemeler­e kadar çok çeşitli sektörlerd­e faaliyet gösteren 13 Tatar firma ile İzmirli firmalar arasında ikili iş görüşmeler­i yapıldı. Toplam 200’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleşt­irildi.

“Enerji, ulaştırma, inşaat ve otomotiv yatırımlar­ımız var”

Tataristan’ın küresel ölçekte de önemli bir aktör olduğuna, Kazan’ın ise stratejik konumu ile adeta Avrasya’nın kalbi konumunda bulunduğun­a dikkat çeken İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Ülkelerimi­z arasındaki ticaret hacmi yükselen bir grafiğe sahip. Her iki taraf da ticari ilişkileri geliştirme ve çeşitlendi­rme hususunda kararlılık­la çaba sarf etmeye devam ediyor. Bunun yanı sıra işbirliğim­iz sadece ticaret ile sınırlı değil, enerji, ulaştırma, inşaat ve otomotiv başta olmak üzere birçok alanda sayıları artan Türk yatırımlar­ı ile ilişkileri­miz her geçen gün daha da derinleşiy­or” dedi.

İZMİR- EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye